Nekada je važila za elegantan dodatak vrtu, a sada je deo svakog modernog enterijera - baš kao što ste primetili - pampas trava je svuda. Ova cvetna, pernata biljka ukrasiće svaku prostoriju - od predsoblja, preko dnevne sobe, do kupatila, te naglasiti osećaj sofisticiranog dizajna u vašem domu.

Trava pampasa može narasti i do 3 metra, a dužinu za svoj dom možete odabrati na osnovu prostorije u koju ćete je staviti (kraće za kupatilo, duže za spavaću sobu). Koliko daleko je otišla ova opsesija govori i činjenica da su od nje počeli da se prave lusteri (pogledajte u nastavku), buketi, ali i dekoracija za venčanja.

Njena tekstura je zapravo ono što je čini neodoljivom. Zbog lepršavosti, mekoće i nežne boje postala je najtraženiji detalj za dom. Uklapa se u savremeni stil enterijera, posebno onaj pariski u koji smo svi zaljubljeni, a nećete pogrešiti ako je spojite sa ratanom ili drvetom.

Da li ćete joj dati boho, glam, industrijsku ili rustikalnu notu, na vama je, njena neutralna estetika čini je savršenom za svako okruženje. Ipak, za ekscentrike tu je i obojena pampas trava u ružičastoj i ljubičastoj nijansi, o čemu vredi razmisliti ako želite da unesete kontrast u svoj prostor.

Najbolje dolazi na kraju - pampas trava je vrlo pristupačna i laka za održavanje. Ona je jedna od onih biljaka koje uvek izgleda sveže i nećete morati da je menjate.

Što se tiče saveta za ukrašavanje, držite se samo jedne odabrane boje i stavite 3-5 stabljika u vazu. Budite svedeni - vrpca od slame biće dovoljna, ali ništa više od toga. 

Vazu sa pampas travom stavite ispred zida koji ima prigušenu nude boju sa suptilnom toplinom. 

U nastavku donosimo gomilu inspiracije, tako da se pampas trava nađe u vašem domu već sutra!