Inspiracije za uređenje enterijera nikada ne manjka. Od slatkih stranica vašeg omiljenog časopisa, preko saveta na internetu do Instagram profila dizajnera enterijera koji koriste svoje mreže za dašak inspiracije drugima. svega što dolazi između ova dva najtraženija "alata".

Iako se svakako ne protivimo tradicionalnijim izvorima, ne možemo poreći da Instagram ima moćnu ulogu kao portfelj za uređenje enterijera. Naročito sada kada su neki od najboljih dizajnera enterijera na Instagramu i dele uvid u svoje lične i profesionalne prostore.

Bilo da ste trenutno u procesu preuređivanja svog doma ili jednostavno želite da oživite svoj sadržaj dnevnom dozom inspirativnog enterijera, zaokružili smo listu od 15 naših omiljenih i najboljih dizajnera enterijera koje možete pratiti na Instagramu.

1. Kelly Wearstler

Kelly Wearstler nije prosečan dizajner enterijera. Ako sanjate o minimalizmu i konvencionalnom stajlingu, onda ova kreativna devojka nije za vas. Njen Instagram nalog je preopterećen bojama, formom i teksturom što rezultira prostorima koji nisu slični ničemu što ste ranije videli, a to upravo to čini njen stil mnogo intrigantnijim.
Ako tražite inspiraciju ili ohrabrenje da proširite svoje vidike stilova enterijera, morate da pratite Kelly.

2. Steve Cordony

Dok su mnogi ljudi zaokupljeni stvaranjem i stilizovanjem ultramodernih domova, Cordony nas je naterao da se iznova zaljubimo u klasični život na imanju. Njegov izvor je mešavina prefinjene elegancije – prava količina tamnoplavih i zlatnih detalja koji oživljavaju belo oprani zid. Ako tražite inspiraciju za promenu dosadašnjeg enterijera, Cordony je jedan od najboljih dizajnera enterijera koje trenutno pratite na Instagramu.

3. Tamsin Johnson

Australijska dizajnerka enterijera Tamsin Johnson je zaštitni znak jedinstvenog, električnog, ali dobro izbalansiranog stila. Njen rad objedinjuje kontrast u razmerama - bilo da se radi o smeloj upotrebi umetnosti ili skulpturalnoj prirodi komada nameštaja koje bira. Dete trgovca antikvitetima, Johnsonov Instagram prepun je primera kako se antikviteti, boja i dodir neobičnosti mogu kombinovati da bi se stvorio jedinstven, ali podjednako prefinjen prostor.

4. Elisabeth Heier

Sa sedištem u Oslu, Instagram nalog Elisabeth Heier je skandinavski dizajn u svim njenim oblicima. Razmislite o čistim linijama, policama bez nereda i puno belog platna. Ako želite da naučite kako da ukrasite svoj dom na minimalistički način koji takođe ima uticaja, njena stranica je odličan izbor za vas. Osim toga, ko ne voli jednostavnu eleganciju – posebno kada je ona u obliku plutajućih hrastovih kuhinjskih klupa i unikatnih kožnih stolica za povremene prilike?

5. Emily Henderson

Kao dizajner enterijera, Instagram profil Emily Henderson nudi idiličnu mešavinu retro i modernog. Ako vaš ukus u enterijeru teži više ka nameštaju iz sredine prošlog veka, upotpunjen detaljima štampe i notama drveta. Ako ste oklevali da dodate previše boja u svoj dom, njene fotografije će vas sigurno ubediti da obojite zid koji ste toliko dugo odlagali.

6. Ariel Ashe and Reinaldo Leandro

Široko smatrani zlatni par dizajna enterijera, Ariel Ashe i Reinaldo Leandro – osnivači Ashe + Leandro – morate pratiti. Par je poznat po svom pristupu modernom luksuzu – onom koji daje prednost udobnosti, funkciji i jedinstvenom osećaju za stil. Njihov Instagram nalog je prepun inspiracije, savršenstvo osmišljen i čini ih jednim od najboljih dizajnera enterijera koje treba pratiti.

7. Alyssa Kapito

Kada dođete na Instagram stranicu Alysse Kapito, dočekaju vas prozračne, po meri skrojene, privlačne sobe i prostori koji izgledaju kao da treba da pripadaju časopisu. Uvek sofisticirana i nikada preterana, ona je majstor u tome da prirodno osvetljenje maksimalno iskoristi u korist prostora. Ako želite da napravite svoj stan iz snova koji podseća na Manhattan's Upper East Side, ponesite beleške o dizajnu od Kapito.

8. Three Birds Renovations

Žene iza Three Birds Renovations su poznate po svojoj sposobnosti da transformišu domove i prostore. Iako se njihov fokus takođe proteže u domen strukturalnih, ovaj trio sigurno zna kako da ukrasi dom. Specijalizovani za stvaranje doma kakvog bi svaki Australijanac želeo da provede svoje božićne praznike izležavajući se; možete očekivati dosta oštrih, belih prostora sa akcentima u boji i svetlim drvetom. Jedan pogled na njihov Instagram i odmah ćete biti transportovani u budućnost.

9. Phoebe Nicol

Ima smisla samo da je Phoebe Nicol jedna od najboljih dizajnerki enterijera koje možete pratiti na Instagramu. Po zanimanju je arhitekta i suvlasnik The Vault – jedne od najpoželjnijih antikvarnica u Sidneju. Njen stil se najbolje može opisati kao uzvišeni minimalizam; što znači da možete očekivati da vidite mnogo čistih, svežih prostora koji karakterišu neuporedivu pažnju posvećenu detaljima.

10. Alexandra Ponting

Alexandra Ponting, dizajner enterijera iz Sidneja iza kuće AP Design, svoju filozofiju dizajna zasniva na balansu udobnosti i lepote bez napora. Ona posebno radi sa formom, svetlošću i teksturom kako bi stvorila prostore koji su jedinstveni, a da pritom ostaju bezvremenski i elegantni. Njena Instagram stranica je ispunjena mešavinom njenih sopstvenih radova i slika mesta i domova širom sveta – pružajući svetski izvor neobuzdane topline i inspiracije.