Kao i kod mode, sezonski trendovi osvajaju i francuske enterijere. Dokaz toga je u ovim prelepim komadima koje Parižani rado ovekoveče na svojim Instagram feedovima.

Stan jedne Francuskinje je moderan i šik, ali i topao i gostoljubiv. Klasičan je, s modernim detaljima i sofisticiran bez previše truda.

Sve što želimo, kada napolju zahladni i krenu kišni dani, jeste da se ušuškamo pod mekano ćebe, naslonjeni na udobne jastuke, dok se stanom širi miris aromatičnih sveća.

Ukoliko svoj dom želite da drugi opisuju rečima "bezvremenski, klasičan i cool" od pomoći vam mogu biti zanimljive dekoracije kojima Francuskinje uređuju dom.

1. Vaze zanimljivog dizajna

Vaze u obliku poprsja i zadnjice, stvaraju inspirativan dom svake Parižanke. Možete ih koristiti za prirodno ili veštačko cveće, a mogu poslužiti i isključivo kao ukras.

2. Teraco pod

Teraco, koji dolazi iz Italije, postepeno se sve više širi u Parizu. Sastoji se od šarenih mermernih fragmenata aglomerisanih cementom, koji su svi polirani kako bi dobili sjaj prirodnog kamena, koji instant osvetljava prostor.

3. Stolice od trske

Kombinacije čelika, trske i čistih linija ove jeseni možete videti u svakom pariškom apartmanu. Nema ni sumnje da se upravo stanovi Francuske upravo na vrhu liste pretraga na stranicama sa starinskim nameštajem.

4. Ogledalo neobičnih ivica

Ovaj dragulj italijanskog dizajna nastanio se u dnevnim sobama, hodnicima i kupatilima. Selfie ljubimac mnogih Francuskinja ima moć da svojim razigranim dizajnom svakom prostoru podari novi život.

5. Buketi suvog cveća

Gomila pšenice, pampasa, kao i sveži buketi koji se nežno suše i blede su poželjni. Parižani obožavaju ove cvetne aranžmane kojima su već sezonama naklonjeni.

6. Keramika

Vaze, šolje, čaše, sveće, tanjiri... Sve delikatne kreacije od keramike su među komadima dekoracije koje ne izostavljaju ljudi u Parizu, a ne bismo trebali ni mi!

7. Tepih od jute

Nakon godina vladavine, orijentalni tepisi se povlače, dajući prednost onima od jute koji su sofisticiraniji, jer se prilagođavaju svim prostorima.

8. Stakleni sto

Sto od stakla i orahovog drveta, sa potpisom Isamo Noguchija, sada se može videti svuda po pariskim salonima.

9. Fotelja Pierre Paulin

Crvena, bela, crna…. Čuvena fotelja F598 Groovy Pierra Paulina vraća se na parisku scenu dekoracije. Pruža vanvremenski dizajn i garantuje udobnost u svojoj raskošnoj veličini.