Želite da preuredite svoj dnevni boravak, ali se pitate kako da to uradite bez potpune renovacije ili trošenja sumanute količine novca? Dizajneri enterijera su za Apartment Therapy otkrili 5 jednostavnih načina da vaš dnevni boravak izgleda kao potpuno nova prostorija.

1. Novi tepih

Čak i ako niste oduševljeni svojim postojećim tepihom, verovatno ga se nećete tako lako rešiti. Na kraju krajeva, veliki tepisi umeju da budu skupi. Ako vam goli podovi nisu opcija, dizajneri enterijera savetuju da manji tepih stavite na postojeći.

"Na primer, ako imate veći tepih zagasitih boja, potražite manji tepih u antikvarijatima koji će ga odmah podignuti", savetuje dizajnerka enterijera Nicole Hurd. Možete da probate i s veštačkom kožom koja će dosadnom pravougaonom tepihu dodati nepravilan, ali zanimljiv oblik.

2. Nove jastučnice

Dizajnerka Amanda Jacobs savetuje da prostor osvežite novim jastučnicama i napominje da bi to moglo da unese u paletu vaše sobe. Najbolje od svega jeste to što ne morate da potrošite bogatstvo kako biste uneli nove tkanine u svoj dom.

3. Razmislite o razmeštaju

Ovo je jednostavno rešenje koje ništa ne košta. "Nemojte se plašiti da pomerite svoju sofu ili stolice kako biste dobili potpuno novi doživljaj. Premeštanje nameštaja jedno je od najisplativijih rešenja i može da ima značajan efekat", kaže Hurd.

4. Dodajte biljke

Ne potcenjujte efekat koji biljke mogu imati u stvaranju osećaja potpuno nove sobe. "Ako možete da dodate malo cveća, učinite to", predlaže dizajnerka Alice Kuaban. "Ponekad sečenje grana s drveta i njihovo stavljanje u vazu i na stolić za kafu čini da soba ponovno oživi", dodala je. Dizajneri predlažu različite slojeve za dodavanje biljaka; pokušajte s manjim stolnim posudama, visećim žardinjerama, pa čak i nekim većim vrstama biljaka poput palmi.

5. Oživite police

Usavršite police tako što ćete im dodati upečatljive ukrase. "Stilizovanje polica jedinstvenim ukrasnim predmetima, kao što su ručno rađeni komadi ili suveniri s putovanja te njihova kombinacija s porodičnim fotografijama, zanimljivim knjigama i sukulentima ili drugim zelenilom će dodati autentičnost, ispričati priču o tome ko ste i zaokružiti vaš dnevni boravak", tvrde dizajneri enterijera.