Givenchy Catwalk je prvi sveobuhvatan pregled haute couture i ready-to-wear kolekcija slavne francuske modne kuće. Preko 1200 fotografija revija, kolekcija i kampanja spakovano je u elegantan minimalistički dizajn.

P.116 © firstVIEW_Launchmetrics.jpeg
GIVENCHY PATRIMOINE, © firstVIEW/Launchmetrics Tirage photographique issu du lookbook de la collection Haute Couture printemps-été 1959 par Hubert de Givenchy.

'Najkraći put do elegancije je jednostavnost' - Hubert de Givenchy

Osnovana od strane Huberta de Givenchyja 1952. godine, kada je imao samo 24 godine, ova modna kuća je postala simbol efortless elegancije, koju je oličavala Givenchy muza (i bliska prijateljica) Audrey Hepburn

P.137 © firstVIEW_Launchmetrics.jpeg
© firstVIEW/Launchmetrics 

Nakon što je otišao u penziju 1995. godine, John Galliano preuzima kormilo, da bi ga zatim nasledio mladi Alexander McQueen, koji je svoje prve haute couture kolekcije kreirao upravo za ovaj brend. Godine 2001. Julien Macdonald unosi svoj glamurozan pristup brendu, Riccardo Tischi odlučno ga vodi u savremenost od 2005. godine, a nasleđuju ga Clare Waight Keller i, danas, američki dizajner Matthew M. Williams.

P.358 © Getty Images Jean-Claude Deutsch_Paris Match.jpeg
Getty Images: Jean-Claude Deutsch/Paris Match 

P.507 © firstVIEW_Launchmetrics.jpeg
© firstVIEW/Launchmetrics, OBY 

P.571 © firstVIEW_Launchmetrics.jpeg
Alessandro Lucioni/Alessandro Lucioni/IMAXTREE.COM, © firstVIEW/Launchmetrics info@imaxtree.com

Ova publikacija - jedina zvanična monografija o kući Givenchy na svetu - počinje sažetom istorijom kuće pre nego što počne da izlistava gotovo 180 kolekcija, organizovanih hronološki.

Svaka nova era u istoriji Givenchyja otvara se kratkim pregledom i biografijom novog dizajnera, dok se pojedine kolekcije predstavljaju kratkim opisima, otkrivajući njihov uticaj i vrhunce, ilustrovane sa pažljivo odabranim slikama sa modnih pista. Knjiga pruža jedinstvenu priliku da se prati kreativni razvoj osnivača kuće i moćnog niza kreativnih naslednika.

P.608 © firstVIEW_Launchmetrics.jpeg
© firstVIEW/Launchmetrics, Daniele Oberrauch/Daniele Oberrauch/launchmetrics.com/spotlight 

Matthew M. Williams vodi Givenchy u novo doba dok istovremeno slavi više od 70 godina njenog modnog nasleđa:

'Za mene, moda izražava gledište gde formalnost i neformalnost, konstrukcija i udobnost koegzistiraju. Moja filozofija o luksuzu je unošenje ličnosti u odeću, a ne da mi budemo nošeni od strane nje.' 

Knjigu potpisuju Alexandre Samson & Anders Christian Madsen i Alexandre je modni istoričar i kustos u Palais Galliera. Organizovao je izložbe poput '1997 Fashion Big Bang' i 'Margiela Galliera 1989-2009', kao i 'Back Side, Fashion from Behind'.

Anders Christian Madsen je modni kritičar u britanskom Vogue-u. Živi u Londonu i ranije je pisao članke za Financial Times, Daily Telegraph, i-D, Nylon i The Wall Street Journal.