Ova vest je možda manje važna za kupce i obožavatelje ovog brenda, ali je značajna za budućnost i oblikovanje velikog tržišta luksuza: Louis Vuitton obnovio je ugovor sa svojim umetničkim direktorom ženske mode Nicolasom Ghesquièreom na još pet godina.

Njegov pristup, moderna vizija žene, pomogla je brendu da udvostruči svoje prihode na rekordnih 20 milijardi eura godišnje prodaje prošle godine.

“Ghesquièreova redefinicija ženskog svemira u Louis Vuittonu, uključujući oštru novu siluetu konfekcijske odjeće, ikonične modele kožne galanterije i obuće, te brojne zapanjujuće revije, pridonela je bez sumnje uspehu kuće tokom prošle decenije. Mnogo se radujem što ćemo zajedno nastaviti da gradimo budućnost Louis Vuittona.” rekao je Pietro Beccari, izvršni direktor brenda.

profimedia-0810244228.jpg
Miguel MEDINA / AFP / Profimedia 

“Istinska je čast nastaviti pisati priču o Louisu Vuittonu,”rekao je Ghesquière. “Prvo poglavlje započeli smo pre 10 godina, definišući novi identitet temeljen na izuzetnoj baštini i stalnom fokusu na inovacije. Konkretno, imao sam privilegiju da iskoristim talent i stručnost kuće i njenih timova za razvoj novih kodova. Zauvek sam zahvalan na poverenju i podršci (predsednika i izvršnog direktora LVMH-a) Bernarda Arnaulta i (predsednika i glavnog izvršnog direktora Louis Vuittona) Pietra Beccarija na ovom neverovatnom putovanju.”

Dizajner, koji je započeo svoju karijeru kao asistent dizajna Jean Paul Gaultiera 1991. godine je postao kreativni direktor Balenciage, gde je beležio izuzetene rezultate u razvoju trendova. Nakon što je zamenio Marca Jacobsa u Louis Vuittonu, Ghesquière je nastavio da pokazuje vizionarski duh, što se posebno ceni, jer je upravo on zadužen za veliki uspeh samog brenda u prethodnih deset godina.