Novembar je počeo, a ovih dana, čini nam se kao da će vrlo brzo stići i period niskih temperatura, magle, oblačnih dana i snega. Sve kraći dani znače samo jedno - vreme je da se udobno smestite i uživate u toplini svoga doma! Ljubitelji sunca i leta - ovaj period godine ne treba da bude razlog za tugu, već pravo vreme da svom domu date novi, udoban pečat uz pomoć vrlo jednostavnih trikova. Novi trendovi u uređenju enterijeradolaze sa naglaskom na udobnost, a ove jeseni i zime jedna od glavnih tema će nesumnjivo biti ušteda energije. Uz ovih pet ideja, u vašem dom će biti udoban, prijatan i topao.

Trendi dekoracije: Jastuci i ćebad u prirodnim bojama

Ako želite udoban enterijer ove zime, razmislite o ulaganju u novi kućni tekstil u prirodnim bojama - ćebad s visokim procentom vune, plišane jastučnice i veštačka jagnjeća koža pružiće dodatnu toplinu.

Ako izaberete ćebad, pokrivače i jastuke u prirodnim bojama kao što su bež, braon i zagasitocrvena, lako ćete dočarati prijatnu atmosferu. Zapalite još nekoliko sveća i, voila, vaš dom će se pretvoriti u oazu udobnosti. Ako želite da dodate malo luksuza na svoja četiri zida, nabavite ćebe od kašmira kao statement dekoraciju.

Trendovi dekoracije sa instant učinkom: Ukrasi na zidu

Želite nešto hitno da promenite, ali da to ne košta previše i izgleda lepo? Počnite da razmišljate o dekoraciji na zidovima. Naime, nova uramljena štampa može u potpunosti da transformiše prostoriju. Bilo da se radi o klasičnim slikama, nepoznatim umetnicima ili modernim grafikama - čak i najmanja slika u drvenom okviru je odličan stilski plus svakog enterijera. Ako želite, pojedinačne zidne slike možete osvetliti bajkovitim svetlima i tako postići posebnu atmosferu.

Moderni božićni ukrasi

Prema rečima stručnjaka, srećniji su oni koji ranije počnu da iznose ukrase i ukrašavaju svoje domove za Božić. Pa zašto se jednostavno ne prepustite duhu božićne magije? Ne brinite, ne morate zakoračiti u kič – dovoljno je da tokom šetnje prirodom sakupite nekoliko šišarki, kupite grančice eukaliptusa i jele u cvećari i dodate po koji božićni ukras, poput osvetljene zvezde ili zlatne sveće. Ako imate vremena, možete se odvažiti i da sami napravite adventski venac.

Trendi rasveta

Ne volite svetla plafonska svetla, ali ni sedenje u mraku nije opcija? Ta mala i međusobno povezana svetla okupljena ispod staklene kupole mogu biti isplativo rešenje. Naime, ispod staklene kupole male LED diode izgledaju mnogo bolje i daju prijatno toplo svetlo - a takođe štede energiju.

Suvo cveće kao trendi dekoracija

U zimskoj sezoni suvo cveće je odličan izvor inspiracije, a posebno su lepe osušene grane i cveće sa belim detaljima. Sa elementima enterijera od drveta u prirodnim bojama, ova vrsta sušenog cveća pruža prijatno preuređenje dnevnoj i spavaćoj sobi.