U životu svakog od nas postoje prekretnice. Nešto poput prvog poljupca, iseljavanja iz kuće roditelja, odlaska na fakultet i pronalaženja prvog posla. Na tom spisku definitivno je i 30. rođendan –  vreme kada postajemo zreliji, samosvesniji i kompletniji, definišemo svoje karijerne i porodične ciljeve.

I da –  konačno moramo da priznamo da smo odrasli i da tome prilagodimo i naš životni stil. U skladu s tim, krećemo da renoviramo dom, a u nastavku otkrijte koje komade nameštaja treba da imate u tridesetim godinama.

1. Dobar krevet

 Mali kreveti i kreveti bez okvira su bili okej dok smo studirali, ali u tridesetim znamo da je komfor na prvom mestu.

2. Radni sto

Ko je u tridesetim, a da ne radi minimum dva posla? Rad od kuće postao je naša svakodnevica, pa su tako radni sto i stolica obavezni. Za više motivacije - birajte što više stylish komade u kojima ćete uživati.

3.  Slike

Naravno da ne mislimo da u tridesetim treba da posedujete prava umetnička dela, ali ono što možete jeste da sami napravite slike u vidu moodboarda svega što vas inspiriše - od mode, preko umetnosti, do elemenata iz prirode. 

4. Čaše za koktel (koje niste ''pozajmili'' sa žurke)

Okej, svi smo imali epizode da čašu iz izlaska ponesemo kući, ali u tridesetim, u vašem cozy enterijeru, morate imati chic čaše za party (koje ste sami odabrali).

5. Kompleti peškira

Iako živite sami i imate ''od svega po jedan'', vreme je da se okrenete usklađenim kompletima - od posteljine do peškira i podignete svoj lifestyle na viši nivo.

6. Više od jednog seta posteljine

Ne treba vam bogatstvo za dobru posteljinu, sada već postoji toliko povoljnih dekor brendova sa sjajnim ponudama posteljina kao iz časopisa. Što više - to bolje, jer nema lepšeg osećaja nego kada se na kraju dana zavučemo ispod čistog čaršava.

7. Veliki ormar

Najvrednija investicija (o kojoj maštamo od prvog garderobera Carrie Bradshaw) jeste ormar ili garderober. U ovim godinama, već ste sigurno živeli na nekoliko adresa i propustovali više lokacija - te je i vaš prtljag odeće znatno veći. Ne pravite kompromis jer veliki ormar će vam uvek služiti.