Neke stvari u enterijerima nikada neće izaći iz mode, a među njima je i bela kuhinja, koja je decenijama bila jedan od najpopularnijih izbora. Ipak, poslednje dve do tri godine trendovi nisu bili na strani ovog vanvremenskog izbora. Setite se samo koliko ste puta na društvenim mrežama naišli na kuhinje u nijansi 'žalfije zelene'. Uz sve više tamnih i neočekivanih boja koje srećemo na kuhinjskim elementima, da li je belim kuhinjama odzvonilo?

Ako trendove ostavimo po strani, bela kuhinja ima svoje prednosti i nedostatke kao i svaka druga boja. Lako će se uklopiti u skoro svaki enterijer, ostavlja utisak čistoće, uklapa se i naglašava druge zanimljive elemente dizajna kao što su pločice, kuhinjske ploče itd. kuhinjskih elemenata, prljavština je vidljivija, a ako ostatak enterijera nema uzbudljivih elemenata, kuhinja će izgledati neupadljivo.

Međutim, bela kuhinja je i dalje bezvremenski izbor koji vredi razmotriti. Iako neki dizajneri primećuju i slažu se sa trendom živahnijih izbora kada su boje kuhinje u pitanju, niko od njih ne odbacuje belu u potpunosti. Evo šta to znači i kako prilagoditi ovaj klasik modernom enterijeru koji neće izgledati zastarelo.

Sve nijanse bele

Bela kuhinja je zapravo veoma širok pojam jer postoji čitav niz različitih nijansi i takozvanih toplih i hladnih nijansi bele. Ako mislite da bela kuhinja znači samo jedno, mnogo toga propuštate. Architectural Digest napominje u članku da vam treba dovoljno vremena da odaberete pravu belu boju. ''Mekša, kremasta bela može biti odlična za stvaranje osećaja seoske kuće, ali će izgledati neprikladno u elegantnom, modernom enterijeru. Isto tako, hladna, snežno bela boja može izgledati potpuno neprikladno u planinskoj kući za odmor''.

Bela kuhinja ne mora biti potpuno bela

Dizajnerka Marian Meacham ističe da potpuno bele kuhinje više nisu prvi izbor klijenata, ali ne odbacuje ovu boju u potpunosti. Umesto da se odluči za potpuno belu paletu, ona preporučuje ulaganje u dramatičnu radnu ploču, sve od prirodnog kamena do veštačkih kompozita sa slojevima toplih, zemljanih boja daće moderan dodir beloj kuhinji. Pored radne ploče, obratite pažnju na izbor ručki, slavina, teksturu kuhinjskih elemenata, kako bi ova vanvremenska boja kuhinje ostala uvek u trendu.