Kada dan počne da bude sve kraći, a večeri postaju svežije, poželjno da učinimo mali napor da naš dom bude spreman za jesenju i zimsku sezonu. Ovo je period kada ćemo provoditi najviše vremena unutra, a poznato je koliko lep enterijer može da utiče na celokupno raspoloženje i dobar osećaj. Promene koje treba da unesete ne moraju nužno biti velike, jer čak i manji dodaci i prepravke mogu značajno poboljšati celokupni utisak koji životni prostor ostavlja na nas.

Iako je Net-a-Porter stranica najpoznatija po prodaji modnih komada renomiranih dizajnerskih brendova, ovo je takođe odlično mesto za pronalazak luksuznih dekoracija za dom. Njihova direktorka, Libby Page, otkriva koje dekorativne elemente trenutno vredi istražiti – od luksuznih prekrivača do keramike u prirodnim tonovima.

Bogate nijanse zelene

Prema rečima direktorke Net-a-Portera, zelena boja u svim svojim varijacijama nije rezervisana samo za modu.

"Zelena boja može dominirati ne samo u modnom svetu, već i u dekoraciji prostora, bilo da je reč o zidovima, sofama ili komadima kao što su vaze i činije. To je definitivno boja godine."

Keramika organskog izgleda

"Iako trend nije započeo ove godine, organski oblici i teksture na keramici i dalje su izuzetno popularni. Topli tonovi na prirodnim materijalima poput gline i kamena su najtraženiji, a boje poput krem, bež i terakote su odličan izbor."


Dekoracije zaobljenog dizajna

Trend zaobljenih oblika, koji dominira svetom enterijera poslednjih meseci, ne zaustavlja se samo na nameštaju. Home decor komadi sa zakrivljenim oblicima, pa čak i stolnjaci s talasastim ivicama, pružiće vašem domu svež i moderan izgled.

Dekor meke teksture

"Ove godine tekstura igra ključnu ulogu. Dodaci s teksturiranim dezenima, poput pletenih tepiha, bili su izrazito popularni, a u narednim mesecima očekujemo da ljubitelji uređenja enterijera stave fokus na komade kao što su jastuci koji imitiraju ovčije krzno", izjavila je direktorka Net-a-Portera.