Za ostatak sveta, uvek je bilo teško, ako ne i nemoguće, odrediti šta francuski stil čini tako neodoljivim. Isto se može reći i za način na koji uređuju i dekorišu svoje domove u Francuskoj. Kao i njihova odeća, šik francuski enterijer ima izvesnu nonšalantnu notu. Komadi u njihovim domovima izgledaju nasumično izabrani i ukombinovani, ali uvek uspevaju da odišu tim neodredivim cool vibeom.

Iznenađujuće, ovi komadi uključuju nameštaj koji možda već posedujete. Iako možete očekivati da će Francuskinjeizbegavati trendove i krenuti svojim putem, njihovi Instagram profili dokazuju da ne samo da su svesni stvari koje vole dame širom sveta, već i primenjuju mnoge od njih.

Najbolji primer za to je dobro poznati (i često dokumentovani) trend ukrasa u obliku tela, koji je eksplodirao velikim delom zahvaljujući dizajnerki Anissi Kermiche i njenim sada sveprisutnim vazama. Ako ste mislili da će Francuzi biti imuni na ovaj trend, prevarili ste se. U stvari, čini se da njihova opsesija keramikom, koja oponaša siluetu ženskog tela, ne poznaje granice.

Bez obzira na to da li je home decor koji favorizuju francuski influenseri već popularan širom sveta ili tek treba da postane, ostaje činjenica da stanovnici ove zemlje uvek uspeju da ih stilizuju na najotmeniji način koji se može zamisliti.

Ovo su 5 home decor favorita Francuskinja.

Nameštaj od trske

Kombinacije čelika, trske i čistih linija možete videti u svakom pariskom saloncu, budući da je barem jedna od ovakva stolica must u domu Francuskinja.

Dekor u obliku tela

Vaze u obliku poprsja i zadnjice, stvaraju inspirativan dom svake Parižanke. Možete ih koristiti za prirodno ili veštačko cveće, a mogu poslužiti i isključivo kao ukras.

Ogledalo neobičnih ivica

Ovaj dragulj italijanskog dizajna nastanio se u dnevnim sobama, hodnicima i kupatilima. Selfie ljubimac mnogih Francuskinja ima moć da svojim razigranim dizajnom svakom prostoru podari novi život.

Tepih od jute

Nakon godina vladavine, orijentalni tepisi se povlače, dajući prednost onima od jute koji su sofisticiraniji, jer se prilagođavaju svim prostorima.

 Izvor: Elle/ V.P.