Sa početkom 2024. godine, radujemo se svim novim izazovima i prilikama koji nas očekuju, ali i sprovođenju nekih od novogodišnjih rezolucija koje smo zabeležili na našim listama. Kada je reč o modi, lepoti & lifestyle-u, ove godine posvetićemo se i osvežavanju našeg stila, beauty rutina te uređenju doma. Minimalizam kao pravac naravno ostaje prisutan u određenoj meri, ali ono čemu ćemo težiti na nekom mikronivou jeste i inkorporiranje živopisnih boja u sve aspekte svakodnevice. 

Pregledali smo decor portale kojima verujemo, te saznali da 2024. godina obećava nov i sofisticirani pristup dizajnu prostora. Među trendovima boja, izdvaja se šest vodećih boja koje će dominirati enterijerima, pružajući inspiraciju za transformaciju naših domova. Od nijansi plave koje oživljavaju slow living energiju, do tamnijih boja poput žalfije i bogatih smeđih nijansi, u nastavku teksta saznajte kojih šest modernih boja mogu stvoriti različite atmosfere i unaprediti estetiku prostora u 2024.

Sve nijanse plave

Od nebesko plave do dubokih nijansi koje povezujemo sa bojom neba nakon zalaska sunca, plava paleta boja priziva slow living energiju, mirnu vibraciju obale mora i pruža savršeno umirujući kontrast u odnosu na užurbanost svakodnevnog života. Posebnu pažnju zaslužuje svetloplava boja, ugodna oku i primenljiva u različitim prostorijima. Plava će osvojiti mnogobrojne enterijere ne samo kao detalj na zidovima već i kao boja koja će kroz detalje osvežiti kuhinje, ulazna vrata i spavaću sobu.

Donosimo predloge koji će vam pomoći da osvežite svoj dom i učinite ga blistavim, a sve to na jeftin i praktičan način
Unsplash/ Collov Home Design 

Boja žalfije

U 2024. godini pažnju će privlačiti i nešto tamnija boja žalfije, inspisana nijansama šuma i planina, te će biti savršena boja za drvene naglaske u domovima i poslovnim prostorima. Pruža osećaj mira te u prostore unosi energiju prirode.

MATERIJALI KOJI SU APSOLUTNI HIT U UREĐENJU DOMA
Foto: Unsplash/Jason Wang 

Nežna žuta

Ova boja, posebno u toplim, nežnim nijansama odašilje pozitivnu energiju i optimizam. Primer je kako osvežiti neutralne prostore, i uneti dašak topline. Odličan je izbor za zidove hodnika, gde je po pravilu mračnije od ostatka doma.

6 modernih boja koje će osvežiti vaš dom u 2024 godini
unsplash / beazy 

Bobičasto voće

Popularnost jarkoružičastih boja udvostručila se u protekloj godini, zahvaljujući barbicore trendu. U 2024. očekuje nas sveprisutnost svih onih nijansi koje vezujemo za bobičasto voće - bordo, crvena, ružičasta, tamnoljubičasta... Najmudrije je implementirati ih kroz dekorativne detalje koji će prostorijama dati novi sjaj.

6 modernih boja koje će osvežiti vaš dom u 2024 godini
unsplash / erica marsland huynh 

Pantone boja kajsije

Ova boja donosi osećaj udobnosti i povezanosti u svakom prostoru u kom ljudi žele da se osete relaksirano. Odlično se ističe unutar palete tradicionalnih neutralnih boja dok istovremeno podstiče na kreativnost i produktivnost. Na vama je da pronađete savršenu nijansu za vas iz ove zanimljive palete boja.

Kako da preuredimo enterijer našeg doma za jesen, a da on izgleda moderno i komforno?
unsplash / space joy 

Tamni tonovi

Zamislite boju zemlje, konjaka, tamnosive. Ove boje pružaju osećaj stabilnosti, odlično se uklapaju u prostore klasičnog dizajna, a poseduju dubinu koja ih čini dobrodošlim i za luksuznije prostore. Posebno se ističe tamnosmeđa, te ćemo u godini pred nama uživati u enterijerima prožetim bogatom, čokoladno-smeđom bojom. Popularnost ove boje ukazuje na zaokret prema prirodi i prostorima u kojima se oseća estetska nostalgija inspirisana istorijskim periodima i sedamdesetim godinama prošlog veka.

Ako se pitate kako osvetliti mračan stan, onda vam ovi saveti mogu biti od koristi.
Unsplash/Xie Yujie Nick 

Izvor: storybook.hr