Iako često razmišljamo o tome da dodamo više boja u svoj dom, to može biti ozbiljan izazov ukoliko nemamo dobar moodboard i jasnu kreativnu viziju. Boje čine da enterijer izgleda živahno, svetlo, a pored toga otelotvoruju vašu ličnost i karakter.

Takođe, dokazano je da dodavanje boja podiže raspoloženje, ublažava stres i smiruje. Ipak, njihovo kombinovanje mora da bude uravnoteženo, bez preterivanje i sa nijansama koje su komplementarne. Posebno treba biti pažljiv ako imate efektne komade nameštaja.

Naš predlog je da počnete sa dnevnom sobom, a ukoliko smo pridobili vašu pažnju, u nastavku otkrijte 5 način da unesete boje u svoj dom, a da izgleda skupoceno i stylish.

1. Dodajte upečatljivi zidni element

Zid od kamena ili cigle najzahtevniji je izraz uređenja enterijera, ali ne zaboravite na opcije krečenja i ugrađivanja foto-tapeta po meri, koje mogu da stvore gotovo isti efekat za mnogo manje novca. Igrajte se sa strukturama i bojama, ali ne zaboravite da ako istaknete jedan zid, sve ostale ostavite neutralnim.

2. Sve je u detaljima

Iako u potpunosti podržavamo smele promene, ponekad, sve što je potrebno jeste da usmerite malo više pažnje na detalje – što se postiže korišćenjem stilskih jastuka, dekoracije i nameštaja. Čak iako je ostatak prostora minimalistički, jednostavno dodavanje detalja u različitim bojavama i dezenima čini upečatljivu razliku bez mnogo ulaganja. 

3. Efektan nameštaj

Srce vašeg doma je dnevni boravak, pa zašto ne biste odabrali nešto što zaista pravi razliku? Neka svaki komad nameštaja bude u drugoj pastelnoj boji, neobičnog oblika i luksuzne teksture.

4. Budite oprezni sa umetninama

Možda se čini jednostavnim jer mislite da umetnine imaju isti značaj u bilo kom delu prostorije, ali imajte na umu da je važno na koju poziciju je stavljate, da li drugi predmeti odvlače pažnju, koliko svetlosti dobija i kako spaja ostatak nameštaja i drugih komada u prostoru. 

5. Moć majke prirode

Nikada ne potcenjujte moć zelenila u vašoj dnevnoj sobi. Bilo da jer reč o jednostavnoj saksijskoj biljci postavljenoj na vašem stočiću za kafu - majka priroda pomaže da se udahne novi život svakom prostoru.