Leto je uvek u znaku plavetnila koje more, nebo, život znači. U smiraju jutra iza drvenih žaluzina, ispod borovine, dok se premeštamo s boka na bok, na prugastim šarama, dezenima i koricama knjiga, onda kada vreme uspori, a dani postaju večnost u kojoj se upija svaki momenat...

To plavetnilo ostaje simbol bezbrižnosti čak i kada se sa kopna prebacimo u grad, pa jedini način da utišamo post-letnju melanholiju postaje upravo ideja da sve(t) obojimo u plavo. Osim što utiče na pozitivno raspoloženje, ova nijansa ima svoje umirujuće efekte, te kreira ušuškaniji i spokojniji prostor. Jedna je od retkih koja otvara prostor, a pri tom se i harmonično spaja sa drugim bojama od bele i bež do intenzivnije smaragdnozelene i bordo.

Zbog toga plava boja ostaje vodeća i u narednoj sezoni, kada se hygge trend kao i svake jeseni vraća na velika vrata. Naime, osećaj koji budi leto jeste onaj koji se vezuje za ovaj stilski pravac. Od slika i sveća – broj detalja postaje broj razloga za sreću, dok cozy komadi nameštaja pozivaju na baškarenje dok god se sunčevi zraci ne vrate u punom sjaju.

Tim povodom, u JYSKu smo pronašli komad kojim ćemo oživeti naš prostor ove jeseni i inspirisati se za nove početke. Plava stolica u fokusu je aktuelne Hygge je tamo gde je JYSK, a ELLE tim već ju je uveo u svoje domove jer poseduje sve potrebne kvalitete za naših užurbanih 24h. Krenite našim stopama!

8h

Buđenje, skrolovanje po telefonu i ispijanje prve kafe imaju sasvim drugu perspektivu na plavoj stolici čiji efektan dizajn i ergonomija podstiču bezbrižnu nam dokolicu. A kako se po jutru dan poznaje, koristimo (i više od) 5 minuta za sebe da odlutamo u offline svet i čitamo knjige koje su dugo netaknute stajale na polici.

IMG_0494.jpg
Marko Petrović / Raaw Media 

IMG_0495 (1).jpg
Marko Petrović / Raaw Media 

IMG_0500.jpg
Marko Petrović / Raaw Media 

12h

Odgovaranje na mejlove is on! Projekat za projektom, kampanja za kampanjom, event za eventom... jesenja sezona je stigla i pre zvaničnog kalendarskog datuma, a to lakše podnosimo u stylish oufitu i na udobnom komadu nameštaja koji se zbog svoje funkcionalnosti može premestiti iz prostorije u prostoriju – od dnevne sobe, preko trpezarije do terase – da rad od kuće bude dinamičniji.

IMG_0497.jpg
Marko Petrović / Raaw Media 

IMG_0496.jpg
Marko Petrović / Raaw Media 

16h

Otišli smo na snimanje i vratili se sa još nekoliko stavki na to-do listi, a sve će se lakše i brže završiti na ovoj tako cozy stolici.

IMG_0498.jpg
Marko Petrović / Raaw Media 

19h

It’s a cocktail o'clock! Odabrali smo glam romantičan stajling za izlazak u grad, a glavni ćošak u stanu za šminkanje i ćaskanje sa prijateljima uz koktele biće upravo trpezarijski kutak sa upečatljivim plavim stolicama.

IMG_0499.jpg
Marko Petrović / Raaw Media