U zavisnosti od nijanse braon sa kojom se meša, bež može delovati toplo ili hladno, izgledati vrlo lepo i samostalno i u kombinaciji sa drugim bojama. Bež je univerzalna, neutralna i nudi bezbroj mogućnosti upotrebe za uređenje enterijera.

Svetle boje poput bež ili pastelnih nijansi „otvaraju“ prostoriju, daju joj određenu lakoću i čine da i najmanji prostor vizuelno deluje veći. Bež nijanse odišu prozračnim štihom i stvaraju harmoniju. Pošto ova boja, čija popularnost nesumnjivo raste, deluje umirujuće, može pružiti osećaj sigurnosti, blagostanja i udobnosti.

Celokupan bež dizajn

Bež je izuzetno svestrana boja. Izgleda veoma prijatno i može se kombinovati sa većinom stilova uređanja enterijera. Oni koji vole boje mogu se odlučiti za različite nijanse bež nijansi. U ovom slučaju, najbolje je koristiti različite materijale i kombinovati drvo, vunu, filc i konoplju. Prirodni materijali imaju veoma prijatan vizuelni efekat.

Skandinavski stil u kombinaciji sa nijansom žalfije

Skandinavci vole minimalističke i stilski pročišćene predmete, ali i koriste suptilne akcente. Kombinuju nežni ton žalfije sa bež nijansama i igraju se sa različitim strukturama, na primer zavesama, tepisima ili posteljinom.

Bež je izuzetno elegantna uz crnu i tamnobraon

Bež tonovi izgledaju elegantno u kombinacijama sa tamnim bojama, kao što su crna i tamnobraon. Uz bež nijanse dobro idu i plemeniti metali poput zlata ili srebra, u zavisnosti od ukusa i želje.

Ženstveno sa pastelnim bojama

Pastelne boje i bež nijanse su pravi estetski tim iz snova - elegantan, razigran i romantičan. Svetloplava i nežna nijansa ružičaste dopunjuju bež enterijer i mogu se koristiti kao mali ukrasni ili vodeći detalji, na primer u obliku zavesa ili tepiha.

Influenseri takođe vole bež u svom domu

Brojni influenseri se takođe trenutno odlučuju za bež za svoja četiri zida. Jedan od vodećih elemenata svakako je ugaona sofa, uz tepihe, ali tu su i brojni suptilni i sitniji detalji poput svećnjaka. Osim njih, kao dekorativni elementi mogu poslužiti stolići i još uvek atraktivni pampasi.