Bez obzira da li se polako radujete novom godišnjem dobu ili se još uvek čvrsto držite za avgustovske zrake sunca, približavanje septembra nam nedvosmisleno govori da se jesen bliži.

Budući da rado prihvatamo sve što nova sezona ima da ponudi – takav je slučaj i sa uzbudljivim trendovima za dekoraciju enterijera.

Iako početak nove sezone ne mora da znači potpuni remont dekoracije u vašem domu, upoznavanje sa ključnim jesenjim trendovima za uređenje enterijera daće vam predstavu o tome zbog čega su neki detalji već čvrsto poziciorani na Instagram feedovima stranica posvećenim upravo ovoj vrsti dekoracije.

Kako biste bili u toku sa jesenjom dekoracijom predstavljamo vam listu trendova koji će biti neizbežni u svakom modernom domu.

Pečurka lampe

Ovaj model lampe je već neko vreme prisutan u listama za praktično uređenje doma, ali njihova popularnost ne jenjava.

Pored toga što su prelep dodatak bilo kom bočnom stolu, polici za knjige ili radnom stolu, pečurkica-lampe imaju tendenciju da emituju toplu, umirujuću svetlost – savršenu za period dana u kom želite da se opustite uz knjigu.

Ukrasne tacne

Ako vam nedostaje neko praktično mesto za odlaganje svih vaših omiljenih predmete na jednom mestu, sada je vreme da investirate u ukrasnu tacnu za vaš stočić ili policu.

Davno su prošli dani kada su police za knjige bile imperativ sređenog doma. Dizajneri enterijera predviđaju da će sve više i više nas koristiti poslužavnike kako bismo poboljšali izgled naših omiljenih ukrasnih komada.

Vintage svećnjaci

Starinski svećnjaci su veoma efektni detalji koji će uspešno ukrasiti svaki centar stola. Osim toga, ako u njih stavite sveće koje su trenutno i više nego instagramične, imaćete posebno mesto za prikaz svoje kolekcije.

Cottagecore 2.0

Baš kada ste pomislili da bi cottagecore stil mogao postati manje popularan, ovaj ruralni trend je doživeo novi nivo interesovanja među kupcima.

Laki načini za prihvatanje cottagecore estetike uključuju tapete u vintage stilu, komade inspirisane prirodom i keramiku sa cvetnim motivom.

Prirodni materijali

Unošenje prirodnih materijala poput bambusa i pruća u vaš dom uvek je dobra ideja za stvaranje prijatnog i dobrog osećaja.

Nije potrebno veliko ulaganje kako biste prihvatili ovaj trend – ukrasni predmeti kao što su pletena ogledala i poslužavnik od bambusa mogu imati veliki efekat.

Japandi

Još jedan trend koji je već neko vreme na top listama, a predviđa se da će ostati popularan tokom jeseni 2023. jeste Japandi stil.

On predstavlja savršen spoj japanskog minimalizma i skandanavske funkcionalnosti, a karakterišu ga čiste linije, svetli prostori i neutralne boje.