Luksuzna britanska modna kuća Alexander McQueen širi se iz sveta mode i ulazi u svet mirisa (ali i aksesoara za kuću) najavom da će objaviti svoju prvu kolekciju sveća. Kolekcija sadrži tri jedinstvena i prepoznatljiva mirisa, pod nazivom 'Ghost Flover', 'Pagan Rose' i 'Savage Bloom'. Svaki miris kreirao je drugačiji parfimer, poštujući McQueen kodekse i smernice.

Osnovna ideja bazira se na tenziji između svetlosti i tame. Ideja je bila da svaki miris „igra na kartu kontrasta između svetlosti i tame, inovacije i tradicije i snage i krhkosti, što podržava centralni opozit u imenu McQueen“, navodi brend. 'Ghost Flover' je cvetni u srcu, nudeći nijansiranu mešavinu sveže frezije i božura, zasnovanu na zemljanom pačuliju. 'Pagan Rose' je opojna kombinacija divlje ruže i konjaka, dok je kod 'Savage bloom' u prvom planu slatka tuberoza i šafran.

 Na tipičan način za McQueen, asortiman sveća dolazi luksuzno upakovan u crne lakirane posude nalik jajima, od kojih svaka ima drugačiji poklopac koji se sastoji od srebrnog metala, tamnog metala i zlata, a sve u drvenom pakovanju koji se može reciklirati.


Gde možete da kupite asortiman sveća Alexander McQueen?

Sveće Alexander McQueen će se prodavati po ceni od 400 evra, a dostupne su za kupovinu preko veb stranice brenda. Sveće su već sada dostupne za kupovinu širom sveta.