Dom je, baš kao i naša garderoba, odraz naše ličnosti, stoga njegovom uređenju pristupamo vrlo promišljeno. Stručnjaci za uređenje enterijera za 2023. predlažu pet glavnih trendova, a fokus će biti na funkcionalnosti, održivosti i dugotrajnosti.

1. Bele kuhinje

Potpuno bele, neutralne kuhinje ove će godine srušiti s trona trend tamoplavih i tamnozelenih kuhinja. Ovaj svetli bezvremenski stil izgleda predivno u kombinaciji sa drvenim detaljima.

2. Skulpturalne siluete

Moderni retro stil dominiraće dnevnim boravcima, čime se prostoru daje dašak glamura. Luksuzni materijali daće prostoru dodatnu uglađenost, dok će veseli nameštaj zanimljivih oblika stvoriti jedinstven raspored u domu.


3. Zemljani tonovi

Sve nijanse smeđe i ružičaste obeležiće 2023. godinu. Viđaćemo i više kremastijih, toplijih belih i zemljanih tonova tamnosmeđe. Konačno se opraštamo od sivila, a u prostor unosimo živost crvenim detaljima, od bordo do terakota nijanse.


4. Upečatljivi detalji na stolu

Dodajte karakter sobi i oduševite goste kreativnim dodacima za sto poput kariranog stolnjaka, oslikanog posuđa ili staklenih svećnjaka.

5. Slojevita rasveta

Slojeviti raspored rasvete nalik onome u butik-hotelima biće trend ove godine. Od plafonjera i podnih lampi do stolnih i zidnih svetiljki, stvorite predivnu atmosferu u domu promišljenim rasporedom lampi, svetiljki i plafonjera.