Prozračno i sa dobrim ukusom je pravilo uređenja enterijera koje važi ovog leta. Shodno tome, dizajneri savetuju da se vredi držati proverenih opcija, ali sa daškom osvežavajuće energije pogodne za duge tople dane.

Kako to postići? Za početak, koristeći moć boja i zamenu sumornih nijansi razigranijim dizajnom, a postoje i opcije za unošenje elemenata prirode, transformaciju ukrasnih detalja itd.

Upravo su male izmene često najjeftinije i najefikasnije opcije da svoj dom doterate u novo ruho, a stručnjaci donose nekoliko ideja kako da svoj enterijer uskladite sa čarima leta!

Promenite posteljinu

Posteljina je često neopevani junak svake spavaće sobe, a s obzirom na to da je u prvom planu, njenom promenom menja se praktično ceo enterijer. Stoga, umesto da se upustite u veliku preuređenje spavaće sobe, usredsredite se na izbor posteljine koja je prikladna za leto.

Ako spavate sa klimom, dodajte još jedan komad posteljine u slučaju da tokom noći postane hladnije i ubacite nekoliko ukrasnih jastuka. Zatim se igrajte sa dizajnom i kombinujte efektne kombinacije boja, tekstura i dizajna!

Uklonite teške zimske zavese

Postoji nešto očaravajuće u letnjem povetarcu što je zaista šteta zadržati teške zimske zavese. Zato ih zamenite lakšim prozračnim materijalom ili ih potpuno uklonite i uživajte u obilju svetlosti.

Ako odlučite da ostavite zavese, birajte razigrane boje, poput roze, jarko žute ili narandžaste, a ne možete pogrešiti ni sa pastelnim bojama, jer one stvaraju osećaj topline u domu.

Osvežite ukrasne jastuke

Leto je najbolje godišnje doba za osvežavajuće promene u domu. Za njih vam ne treba mnogo vremena ili novca. Možete početi sa nečim jednostavnim kao što je promena jastučnica na ukrasnim jastucima ili promena prekrivača. Koristite svetle boje i svetlije materijale.

Obogatite svoj dom biljkama

Bilo da živite u stanu ili kući s dvorištem, imate široku lepezu atraktivnih biljaka kojima možete da oplemenite enterijer i obogatite ga opuštajućim elementom prirode.

Posadite biljke na nekoliko nivoa i tako ćete postići još efektniji i razigraniji stil uređenja. Možete kombinovati prave i veštačke biljke i ukrasiti svoj dom raznim spektakularnim teglama koje će na vrlo jednostavan način transformisati ceo prostor.