Polako nam dolaze topliji dani okupani suncem i donose više svetlosti i nove energije u prostor koja preplavljuje inspiracijom za preuređenje doma. Prvi korak na koji se većina odlučuje je promena boja, bilo da se radi o zidovima, zavesama, dekoracijama ili ostatku enterijera, a ako ste u nedoumici koju da odaberete, stručnjaci su izdvojili tri s kojima ne možete pogrešiti!

Kako biste oživeli sve prostorije svog doma i stvorili utisak potpuno preuređenog prostora, dizajneri enterijera savetuju da počnete sa suptilnijim promenama poput uvođenja novih nijansi, a odličan početak su hit boje: toplija bela, meki koral i boja mente.

Topla bela

Ako ste jedni od onih koji insistiraju na tradicionalnoj beloj boji i ne volite da eksperimentišete sa bojama na zidovima, dizajneri enterijera savetuju 'srednji put' - toplu belu nijansu.

Reč je o nijansi koja je između klasične snežno bele i kremaste boje, a njen šarm je stvaranje pomešanog osećaja udobnosti i topline sa uzbuđenjem unošenja potpuno nove nijanse u dom. Takođe, ova nijansa je mnogo lakša za održavanje jer su mrlje manje uočljive na njoj, što će posebno dobro doći porodicama sa decom.

Osim na zidovima, ova nijansa veoma lepo izgleda na drvenom nameštaju i posteljini jer joj daje veću dozu elegancije od klasične svetle bele boje, prikladnije u zimskim danima, objašnjavaju stručnjaci i dodaju da se posebno dobro slaže u kombinaciji sa smeđe i sive.

Nežna koralna

Ako tražite boju koja je malo živahnija i koja se veoma lepo uklapa u prolećno okruženje, koralna će vas apsolutno oduševiti! Napravljena je prirodnom kombinacijom narandžastih i ružičastih nijansi koje podižu raspoloženje na prvi pogled.

Dizajneri enterijera savetuju da je dodavanje ove boje prostorima u kojima dominiraju neutralni tonovi pun pogodak, kao i kombinovanje sa sivom, žutom, aqva plavom i bojom mente.

Mint boja

Boja mente je poznata kao srećna boja u mnogim kulturama, a na mnogim javnim mestima se koristi kao deo dekoracije jer deluje veoma umirujuće i spokojno. Zašto je ne koristiti i kod kuće? Stručnjaci tvrde da će boja mente najefikasnije doneti živu svežinu i umirujuću toplinu, a ovu nijansu možete koristiti apsolutno svuda - od zidova, preko kupatila i kuhinje, do posteljine, zavesa i ukrasnih jastuka!

Reč je o nijansi koja je između popularne boje žalfije i aqva plave i najbolje se kombinuje sa neutralnim tonovima poput bele, krem i bež.