Čim temperature padnu, treba da se pobrinemo da naš dom bude na visini zadatka jer sledi period u kom ćemo najviše vremena provoditi u svoja četiri zida. Te promene ni u kom slučaju ne moraju biti velike, jer čak i mali dodaci mogu značajno uticati na celokupan utisak životnog prostora.

Iako je Net-a-Porter najpoznatiji po prodaji modnih komada renomiranih dizajnerskih brendova, to je takođe mesto za pronalaženje mnoštva luksuznih potrepština za dom. Njena direktorka Libby Page otkrila je u koje dekorativne elemente trenutno najviše vredi ulagati – od luksuznih pokrivača do keramike u zemljanim tonovima.

Bogate nijanse zelene

Prema rečima direktorke Net-a-Porter, zelena boja u svim svojim verzijama ne dominira samo modnim kategorijama.

„Bilo na zidovima, sofama ili naglašenim komadima kao što su vaze i činije, ovo je omiljena nijansa godine."

Keramika organskog izgleda

„Iako trend nije započeo ove godine, organski oblici i teksture na keramici su i dalje izuzetno popularni. Tople nijanse na prirodnim materijalima, poput gline i kamena, su najpoželjnije, a krem, bež i terakota su najbolji izbor."

Dekoracije zaobljenog dizajna

Trend zaobljenog dizajna, kakav poslednjih meseci dominira svetom enterijera, ne zaustavlja se na nameštaju. Dekorativni dodaci zakrivljenih oblika, pa čak i stolnjaci sa talasastim ivicama, komadi su koji će domu dati svež i moderan izgled.

Dekor meke teksture

„Ove godine tekstura je postala ključna i vidimo važnost njene upotrebe na mekom nameštaju. Dodaci sa teksturiranim dezenima, poput pletenih tepiha, bile su veoma popularne, a u narednim mesecima očekujemo snažnu reakciju ljubitelja enterijera na komade kao što su jastuci koji imitiraju ovčije krzno", rekla je direktorica Net-a-Portera.