S obzirom na to da je TikTok postao riznica raznoraznih trikova koji nam pomažu da poboljšamo negu kose, lica i tela, ali i kulinarske sposobnosti, bilo je samo pitanje vremena kada ćemo postati neumorni u skrolovanju kroz hashtag #interiortok koji prikazuje ideje za uređenje doma.

Naravno, trendovi nisu najpromišljeniji pristup za renoviranje doma, ali oni koji žele instagramični prikaz svog kutka ovo je super mesto za pronalazak ideja kojima će ga realizovati.

Hashtag #interiortok prikazuje ideje za uređenje doma
Foto: Unsplash/Jason Wang 

Prema rečima stručnjaka, ključni pojmovi vladajućih trendova za uređenje interijera su: održivost, kvalitet, prirodni materijali i tradicionalna izrada. Takođe su vrlo poželjni i traženi multifunkcionalnost i modularni nameštaj.

Odlučili smo se da pretražimo TikTok u potrazi za trendovima enterijera i pronašli smo sjajne načine koje oplemenjuju svaki prostor, evo četiri naša omiljena!

1. Maksimalizam

Ovo nije pravac kojim će se voditi zaljubljenici u bele zidove i krznene sofe i fotelje. Da biste se upustili u uređenje doma po uzoru na specifični trend, koji obiluje kičastim i živopisnim detaljima, predlažemo da pogledate paletu boja i oblika italijanskog arhitekte Ettore Sottsassa.

Maksimalistično uređenje doma TikTok/joshandmattdesign

2. Francuski stil

Estetika francuskog stila enterijera se ogledala u belim zidovima, drvenim podovima, svežem cveću i pozlaćenim ogledalima. Ukoliko planirate da renovirate svoj stan kao Brigette Muller, obratite pažnju na detalje koje je koristila na lusterima, slavinama i ogledalima.

Francuski stil uređenja doma TikTok/hummusbirrd

3. Rustični stil

S pojavom pandemije, nije nas napuštala misao da stvorimo kutak za sebe daleko od gradske gužve i asfalta, a kako je za to mnoge nemoguća misija, odlučili su da vibe rustičnog stila uvedu u svoj dom. Naravno, Cottagecore je i stil života koliko i estetika, ali ukoliko tražite ušuškanije detalje kojima ćete oplemeniti svoj životni prostor onda je vreme da u njega uvrstite drvo, keramiku, pletivo i prirodna vlakna.

Uređenje doma po uzoru na kolibe TikTok/monalogue

4. Crni detalji

Tokom poslednjih pet godina smo svedoci toga je bela boja u fokusu. Ukoliko vam je dosadila ova hyper-čista estetika, crni detalji predstavljaju lak način da je se oslobodite. To može biti jednostavno ukoliko sve metalne detalje transformišete u crne, kao na primer kvake, tuš, slavinu...

Crni detalji u uređenju doma TikTok/redinkhomes