1. Kako je izgledao proces osmišljavanja i dizajniranja enterijera? 

Ceo stan smo radili vrlo detaljno. Od starta sam znala šta želim, topao i udoban dom, svetlih boja, u kojem preovladava minimalizam i pirodni materijali. Moodboard nije postojao, ali cela estetika našeg arhitekte Filipa je ono u čemu smo se mi pronašli i potpuno smo mu verovali kroz ceo proces.

U stanu Une Krlić prevladava minimalizam i skandinavski stil.
studio taurus 

2. Kako bi opisala stil koji dominira u enterijeru?

Stanom dominira skandinavski stil, zatim, kao što sam spomenula, mnogo prirodnih materijala, drvo, ratan, i mermer koji svojom teksturom doprinose dimenzionalnosti i ističu lični stil. Više različitih nijansi bež boje daju prostoru neku posebnu vitalnost i svežinu.

Prirodni materijali ratan i drvo su osnova.
studio taurus 

Stanom dominiraju svetle bež nijanse.
studio taurus 

3. Vaš arhitekta Filip Rašković, istakao je da iako su funkcionalnost i estetika bile važne, emocionalna povezanost ukućana sa stanom je u prvom planu. Koji su to komadi bez kojih ne možeš da zamisliš svoj prostor?

Baš tako. Funkcionalnost u smislu da prostor služi vama, a ne obrnuto, bila nam je od krucijalne važnosti. Što se tiče emocionalne povezanosti, čini mi se da smo je postepeno ostvarivali kroz izbor boja, tekstura i detalja. Ne bih izdvojila neki poseban komad, jer je upravo ta povezanost različitih komada ono što našem stanu daje specifičan vizelni identitet i duh.

4. A tvoj omiljeni kutak?

Svaki kutak u stanu pruža mi prijatan doživljaj u zavisnosti od doba dana i raspoloženja. Na kraju dana, svakako da je to preudobna modularna Ethnicraft sofa smeštena pored velikih prozora i divan pogled na Frušku goru.

Etnicraft sofa je omiljeni deo stana Une Krlić.
studio taurus 

5. Umetnički detalji su svuda. Je li upravo to ono što te inspiriše?

Obožavam skulpture, velike vaze i naravno slike koje na najbolji mogući način daju život prostoru. Kao nekome ko se bavi estetikom, umetnički detalji mi predstavljaju važnu komponentu u svakodnevnoj potrazi za inspiracijom. Umetnost, kao vizelni argument, oplemenjuje život i životni prostor. Umetnički predmeti kreiraju atmosferu, raspoloženje i dodaju novu dimenziju . Slika velikog formata čiji je tvorac Soil Studio, koja se nalazi u dnevnom boravku, odredila je fokusnu tačku u prostoriji i savršeno je povezala sobu u jednu celinu.

Umetnički detalji poput skulptura i velikih ogledala asociraju pariski dom.
studio taurus 

Umetnost je glavna inspiracija.
studio taurus 

6. Kakav osećaj mora da ti pruža dom u kojem živiš?

Dom mora da mi pruži osećaj mira, koji nam je svima toliko potreban i vrlo nedostupan u vremenu u kojem živimo. Najvažnije je da nam prostor u kojem provodimo vreme pruža osećaj prijatnosti, pripadanja i slobode.

Una Krlić kaže da joj je najvažnije da u domu oseća mir, pripadanje i slobodu.
studio taurus 

7. Ples. Zagrljaji. Smeh. Uspesi. Prijatelji. Slavlja. Želimo ti da ti stanom odjekuje samo radost. Kaži nam imaš li na umu već neke (poslovne) ideje koje ćeš razvijati upravo u toplini svog doma?

Hvala od srca! Živimo već par meseci u novom stanu i većinu posla obavljam baš tu, što je bio i neki moj plan. Manju sobu baš zbog toga nismo pretrpavali stvarima kako bi u svakom momentu mogla da posluži kao mini-studio kada trebam nešto brzinski da fotkam. To mi mnogo olakšava svakodnevno funkcionisanje.

U galeriji pogledajte još fotografija.

studio taurus Pogledajte više fotografija.

Intervju: Tara Đukić