Biljke imaju moć da jednostavno transformišu prostor te unesu malo egzotike i u minimalistički interijer. Od malenih kaktusa do većih Monstera, kako smo u proteklim mesecima provodili više vremena kod kuće, tako su uređenje interijera te sobne biljke dobili na važnosti i zauzimali sve više slobodnih površina u enterijerima. Taj se trend nastavlja i u ovoj godini, a 'in' biljke postaju još veće, najavljuje Clever.

Rajska ptica ili strelicija ima predivan, neobičan lepezasti cvet koji može cetati, zavisno od položaja, veći deo godine. Može narasti do oko 1m u visinu, pa je potrebno da joj osigurate dovoljno prostora. Takođe joj je potrebno dosta svetlosti, ali ne direktno sunce, idealno je da bude u ostakljenoj terasi ili uz veći prozor.

Rajska ptica traži mnogo svetlosti.
Unsplash 

Fikus Audrey ili bengalska smokva u prirodi može da naraste do epskih razmera, ali dobro uspeva i u enterijerima, te može da naraste do 2m visine. Voli svetlost i toplinu, a idealno mesto joj je uz istočni prozor gde nije preintenzivna. Treba je zalivati svakih 7-10 dana i održavati vlažnost.

Fikus Audrey uspeva u visokim enterijerama jer može da naraste do 2 metra.
Unsplash 

Od puzavaca, raste popularnost biljci Rhapidospora Tetrasperma koju zovu i Monstera Minima. Iako su joj listovi nalik na Monsteru deliciosu, nije iz iste porodice. Uspeva na sobnim ili hladnijim temperaturama te je ne treba previše zalevati, malo češće u toplijim mjesecima.

Monster Minima postaje sve popularnija, a uspeva na sobnim i hladnijim temperaturama.
Unsplash 

Paprati će isto biti tražene, predviđaju stručnjaci, a dobar je primer Australian tree fern, koja voli vlažne prostore u senci, pa zemlja uvek treba da bude vlažna, a bolje uspevaju ako se drže zajedno.

Paprati su takođe popularni, ali obratite pažnju da im zemlja uvek bude vlažna.
Unsplash