Dom koji zamišljamo nije uvek onaj koji imamo. Bilo da se radi o nedostatku kvadrature, nelogičnom rasporedu prostorija ili komšijama koje nisu idealne - naš životni prostor vrlo često ume da bude veliki izazov. 

Ovo je posebno tačno ako u vašem prostoru nedostaje prirodno svetlo - i iako to može da vam se učini kao dobra stvar tokom večeri, preko dana ume veoma nepovoljno da utiče po naše raspoloženje. 

U nastavku otkrijte tri jednostavna, a kreativna načina da osvetlite mračnu prostoriju u svom domu.

1. Svetla umetnička dela

Bilo da su u obliku tapete ili slike, džinovske mape vaših omiljenih destinacija, kao i svetla, šarena umetnička dela mogu značajno da ulepšaju prostor.

 2. Postavite ogledala ispred izvora svetlosti

Bilo da se radi o prozoru, lampi ili gornjoj rasveti, postavite ogledalo (što veće to bolje) ispred izvora svetlosti tako da se ona od njega odbija, a ujedno čini sobu svetlijom.

 3. Izbegnite tamni nameštaj

Znamo da taj tamni kožni kauč može da izgleda elegantno i luksuzno, ali on neće učiniti ništa da osvetli mračnu sobu. Umesto toga, zamenite tamni nameštaj svetlim pastelnim ili klasičnim belim.

A šta ako ne želite da ga zamenite? U tom slučaju dodajte živopisne jastuke i ćebad na svoju sofu, kako biste uneli boje.