Da uredan dom simbolizuje i uredan život, nepisano je pravilo koje se iznova potvrđuje tačnim. Istina je da neki od nas posebno uživaju u dekoraciji (naročito onoj prazničnoj), dok drugi ne obraćaju previše pažnje na izgled sopstvenog doma, sve dok on ne bude toliko neorganizovan da to otežava svakodnevne aktivnosti. Da se takve stvari ne bi dešavale, mudrije je napraviti mini plan pravila i obaveza kojih bi svako od nas na nekom redovnom nivou mogao da se pridržava. Znamo, ne zvuči previše primamljivo, međutim, ovde je reč o tome da skup malih napora, u zbiru donosi veliki rezultat. A, ko od nas ne bi voleo da posle dugog i napornog dana na poslu, može da se opusti u svom domu i dozvoli sebi pravi self care momenat?

Dobro organizovan dom je mirna i opuštajuća oaza, dok neuredan i haotičan dom može biti stresan i opterećujući.  Zato, posvetite vreme stvaranju sistema koji odgovara vama i vašoj porodici i uživajte u miru koji dolazi sa urednim i sređenim domom. Nastavite sa čitanjem kako biste saznali top pet saveta za održavanje vašeg doma urednim što je duže moguće.

1. Pravilo "Jedan unutra, jedan napolje"

Jedan od najboljih načina da izbegnete višak nereda u svom domu je primena pravila "jedan unutra, jedan napolje". Za svaki novi predmet koji uđe u vaš prostor, oslobodite se nečega starog. Ako razmišljate o kupovini novog nameštaja ili dekoracije, možete reciklirati ili donirati stare stvari . Kada niste sigurni da li da se oslobodite nečega, samo se zapitajte: "Da li mi je ova stvar zaista potrebna?"

RH98C0WO.jpg
Rowenta 

2. Neka svaka stvar ima svoje mesto

Jedan od ključa urednog doma jeste kada "svaka stvar ima svoje mesto." Ako ga se već ne pridržavate, započnite svoj put ka čistom i svežem domu poštujući ovaj trik. Vrlo je jednostavno, jer nećete čekati da se nered nagomila, već ćete usvojiti naviku da kada završite sa upotrebom nekog odmora, isti odložite ili spremite na njegovo mesto. Možda će biti potrebno vreme da se naviknete na ovaj korak, ali kada ga jednom budete usvojili, rezultati će se videti jako brzo.

3. Odaberite kvalitetan usisivač

Kvalitetan usisivač sa kojim ćete biti sigurni da je vaš dom propisno očišćen je možda i najvažnija stavka za čist i bezbedan dom. Zbog toga vam predlažemo da odabete snažni model marke Rowenta, X-Force Flex 15.60, čije visoke performanse pružaju najbolje korisničko iskustvo u svojoj klasi.

RH99F1WO.jpg
Rowenta 

Najnovija Rowenta tehnologija zasniva se na Digital Force motoru usisne snage 230 Air Watt* i veoma snažnoj bateriji 32.4V za autonomiju rada od 1h10 minuta** , kao i automatskom podešavanju brzine i snage u zavisnosti od vrste poda, Flex tehnologiji, Aqua head dodatku, digitalnom displeju, te snažnom led osvetljenju koji zajedno ovaj model čine najsnažnijim bežičnim štapnim usisivačem ikada!*

*Upotrebom Boost okidača
**Upotrebom stonog usisivača na Eco poziciji

Carousel-static3.jpg
Rowenta 

Ovaj 3 u 1 usisivač je savršen je za održavanje čitavog doma. Ne samo što možete da usisavate i brišete podove jednim potezom, već ćete lako ukloniti prašinu sa teško dostupnih mesta. Jednim klikom sa ovog štapnog usisivača oslobađate mali, ali vrlo moćan i praktičan ručni usisivač. 

RH98A9WO.jpg
Rowenta 

Kontrolišite snagu pomoću digitalnog kontrolnog panela i Boost tastera, kako biste nadgledali autonomiju i 5 nivoa snage. Iskustvo čišćenja je poboljšano flex tehnologijom, koja vam omogućava da doprete i do 4 puta dalje ispod niskog nameštaja, a tu je i Aqua Head dodatak uz koji istovremeno usisavate i brišete podove, jednim potezom, za dvostruko manje vremena.

RH99C0WO - Copy.jpg
Rowenta 

4. Ostavite za sobom urednu spavaću sobu

Ovo je takođe početna i neophodna tačka koje je važno pridržavati se jer je vrlo bazična i jednostavna, a doprineće dobrom osećaju neposredno po započinjanju dana. Složićete se da, kada stvari počnu da se odvijaju lagano i bez muke, tendencija je da se tako i nastavi i u nastavku dana - pa, zašto ne biste okušali svoju sreću i pružili sebi mini osećaj ispunjenog zadatka već po buđenju?

5. Perite sudove svake večeri i stavljajte ih na svoje mesto svako jutro

Bilo da perete sudove ručno ili koristite mašinu za pranje sudova, razvijajte naviku čišćenja svih sudova uveče i njihovog rasklanjanja sutradan ujutro. Buđenje uz čiste sudove i povratak kući u urednu kuhinju nakon radnog dana pomoći će vam da se opustite. Pustite omiljeni podcast dok ovo radite, aktivnost će proći za tili čas!

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.