Mon Dieu! Stil Francuskinja najobožavaniji je na svetu. Međutim, njihov osećaj za modu ne odnosi se samo na oblačenje, već i na uređenje enterijera. Očarani smo elegancijom pariskih stanova! Evo nekoliko komada koji će uneti francuski stil u vaš dom:

Zlatno ogledalo

Bez obzira na oblik i veličinu, ogledala su neophodan deo svakog francuskog stana. Što više, to bolje, jer svetlost se reflektuje, stvarajući živopisnu atmosferu u vašem domu. Ako želite dah Versaja, izaberite ogledalo sa zlatnim ukrasima.

Umetnička dela

Pariz nije samo grad ljubavi, već i grad umetnosti. Retko ko napušta Pariz bez posete nekom od brojnih muzeja poput Louvra i Musée de l’Orangerie. Zato, umetnička dela ne smeju da izostanu ni u jednom francuskom stanu.

Knjige

Francuske žene gotovo da su izmislile pojam coffee-table books, tako da knjige koriste i kao dekorativne predmete. Složene na stolovima za kafu, poređane na komodama kreiraju posebno elegantnu & fashion estetiku.

Stolice od ratana ili slame

Stolice od slame ili ratana ponovo su popularne širom sveta, ali za Francuskinje one nisu ništa novo. One odavno vole retro komade nameštaja, a ovaj - inspirisan pariskim kafićima, posebno.

Dugačka sofa

Ovaj komad nameštaja proslavio je francuski slikar Jacques-Louis David, koji je na platnu zauvek ovekovečio Julie Récamier kako leži na ovakvoj jednoj sofi.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.