Čini se da postoji mnoštvo stvari na koje treba da obratite pažnju pri izboru nove boje kose. Boja tena, kvalitet kose, vaša prirodna boja i da li ste, i na koji način do tada tretirali kosu farbom.

Svakako bi trebalo obratiti pažnju na sve ovo, ali izbor nijanse koja vama pristaje zavisi najviše od boje vaših očiju, to nam poručuje frizer i ekspert za farbu, Michael Rowan iz firme Smith’s London.

Generalno, žene sa braon i smeđim očima uvek bi trebalo da razmišljaju o jesenjim nijansama: zlatne, bakarne, crvene..

Dobar primer za ovu kombinaciju je divna Lily-Rose Depp. Ako razmišljate o plavoj kosi, vi biste trebali da težite boji meda i zlatnim tonovima a ako je vaš izbor braon, birajte bogate intenzivne nijanse, kao što što je na primer kestenjasta.

foto: Profimedia

Svetlo, nebo plave oči funkcionišu sa hladnijim tonovima, kao što je led i platinasto plava. Ali takođe, one mogu biti dobra kombinacija i sa tamnim tonovima, s tim što bi i oni trebalo da budu hladniji tonovi, kao što je plavo-crna. Imajte u vidu novu frizuru Jennifer Lawrence.

foto: Profimedia

Najzahvalnija boja očiju za prilagođavanje frizure je zelena.

Devojke koje imaju zelene oči, mogu da se igraju i sa toplim i hladnim nijansama. Na primer, bakarni tonovi će svakako istći vaše oči dok će dublje boje riđe i smeđe, dobro izbalansirati boju očiju i kose sa tenom, i uneti mu toplinu.

Dakle, najsigurniji način da odaberete pravu boju kose je apsolutno vaša prirodna boja očiju. Vrlo jednostavno!

Priredila: Dunja Sabljić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija