Sudeći prema rečima frizerke Teddi Cranford, koja tokom rada na modnim editorijalima i snimanjima za iste, ali i u svom salonu, redovno koristi šampon za suvo pranje kose ili puder za kosu, u pitanju je kozmetički proizvod koji bi svaka žena trebalo da ima u neseseru.

Šampon za suvo pranje kose odgovara apsolutno svim tipovima i nije vam potrebno nekakvo komplikovano uputstvo za njegovu upotrebu.

Međutim, ukoliko pripadate taboru onih koji još uvek ne priznaju ovaj sjajan proizvod ili jednostavno možda i dalje grešite tokom njegove upotrebe, pa ste odustali od korišćenja, Teddi vam daje pet saveta zbog kojih ćete ovaj "čarobni" šampon uvek imati u neseseru.

Za lepšu kosu

Ne bi li kosa dobila na gustini i debljini, šamponi u spreju prilično pomažu na ovom polju. Ovi šamponi apsorbuju masnoće na kosi i čine je mekšom. Da biste na pravi način naneli šampon uzmite deo po deo kose i nanesite sprej od vrha ka dnu, ali samo do polovine vlasi. Potom raščešljajte kosu ili brzinski prođite kroz kosu fenom.

Puder za masnu kosu

Za malo grublju i masniju kosu važe i malo drugačija pravila, poput pudera za kosu u bočici, koji je suvlji i sadrži više koncentrata. Zato ukoliko imate masniju kosu i niste zadovolji rezultatima sa šamponom u spreju, najbolji izbor za vas je šampon za suvo pranje kose u bočici.

Ne stavljajte lak previše blizu glave

Desetak centimetara od glave najbolje je pravilo, kada su u pitanju svi sprejevi. 

Nakon vežbanja

Nakon vežbanja, ukoliko nemate vremena da perete i sušite kosu (kao što uglavnom nemamo), a kosa je vlažna, kozmetički proizvod koji vam može pomoći u ovoj situaciji jeste puder za kosu. Sprej u ovoj specifičnoj situaciji ipak može da zakaže, ali je puder idealan, zbog svoje gustine i naravno moći apsorbcije. Nanesite puder na kosu, utapkajte prstima i prostresite glavu. Mada, ukoliko imate fen pri ruci, nakon nanošenja pudera najbolje je da brzinski feom prođete kroz kosu. 

Za teksturu i volumen

Ako imate ravnu i beživotnu kosu, jedna od najboljih stvari koje možete uraditi ne biste li udahnuli živost kosi i podarili joj volumen, jeste da na čistu, isfeniranu kosu nanesete malo šampona za suvo pranje kose. Dakle, blago nasprejišite kosu, protesite je i još jednom brzinski fenom prođite kroz nju.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/