Međutim, hemikalije koje oni sadrže, kako bi vaša kosa postala ravna i glatka, imaju štetan uticaj na zdravlje i kvalitet vlasi. Upravo zbog toga je bitno pronaći alternativu.

Tretman toplim uljem

Osim što hrani i neguje kosu, redovni tretman toplim uljem može vam pomoći da kosu i izravnate. Pomešajte kokosovo i maslinovo ulje.

Nakon par dana, maslinovo ulje možete zameniti bademovim. Mešavinu utrljajte na vlasište i kosu te nakon toga kosu prekrijte toplim peškirom. Nakon 45 minuta kosu isperite šamponom.

Mleko

Kada je reč o ravnanju kose, mleko je veoma delotvorno. Sipajte mleko u bocu sa raspršivačem i špricajte po kosi. Sačekajte pola sata kako bi kosa upila mleko. Nakon toga kosu isperite šamponom.

Sok od limuna + mleko od kokosa

Izrendajte kokos, pomešajte ga sa vodom pa dobijenu smesu procedite kako biste odvojili kokosovo mleko. Dodajte sok od limuna i smesu hladite u frižideru nekoliko sati. Na vrhu smese će se stvoriti kremasti sloj. Upravo taj sloj treba naneti na kosu i prekriti je toplim peškirom. Nakon sat vremena kosu isperite blagim šamponom i sačekajte da se osuši. Kosa će biti mekša i lakša za “rukovanje”.

Med + mleko

U mleko dodajte med i mešajte dok ne dobijete glatku pastu. Za efikasnije rezultate, u smesu dodajte izgnječene jagode ili banane. Nanesite na kosu. Nakon što se smesa osuši na kosi, isperite je mlakom vodom.

Maslinovo ulje + jaje

Umutite dva jajeta i dodajte adekvatnu količinu maslinovog ulja. Izmešajte i nanesite na kosu. Nakon sat vremena kosu isperite blagim šamponom.

Napomena: Pomenuti tretmani neće delovati kao ispravljanje kose u frizerskom salonu. Potrebno je da bilo koji od navedenih tretmana primenjujete najmanje dva puta nedeljno kako biste videli rezultate. Ipak, ako vam je kosa veoma kovrdžava i želite da je ispravite što pre, moraćete se podvrgnuti nekom od frizerskih tretmana. Imajte u vidu da to ne bi trebalo raditi isuviše često, jer toplota i kozmetički proizvodi namenjeni u te svrhe mogu isušiti i oštetiti kosu.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/