One su poseban chic detalj na svakoj ženi, a kada se pravilno stilizuju mogu biti prefinjen i estetski vrlo cenjen dodatak stilu koji odaje istančan ukus.

Počnite sa fenom za kosu

Ako pustite šiške da se nakon pranja osuše same, to će im dati funky izgled a verujemo da to nije ono što baš uvek želite od svoje frizure.

Srećom, one se takođe vrlo brzo suše uz pomoć fena za kosu, zato ih svako jutro barem malo navlažite i osušite fenom kako biste uvek imali željeni i lepo oblikovani izgled šiški.

Manje od 2 minuta porebno je za wow efekt! 

(9 frizura koje će obeležiti ovu godinu)

Fenirajte u dobrom pravcu

Smer u kom sušite kosu, takođe pravi veliku razliku. Iskusni frizeri savetuju da je idealno da šiške sušite okruglom četkom od svinjskih dlaka, jer će čvrsto povezane “iglice” povezati kosu, dajući vam savršenu kontrolu nad oblikovanjem.

Smer koji se preporučuje pri sušenju je sa leve na desno, sve dok se šiške u potpunosti ne osuše. U idealnom slučaju, to znači da će toplina fena omekšati bilo kakve neposlušne dlačice i omogućiti da šiške padaju ravno. 

Dozirano koristite proizvode

I na šiške je dobro naneti kreme i serume za styling, baš kao što to pomaže u stilizovanju i nezi ostatka kose. Ali je za šiške potrebna mnogo manje količina preparata. Previše proizvoda može ih učiniti teškima i masnima, ili mogu postati ukočene i jako teške za oblikovanje. 

(10 novih načina da nosite šiške)

Procenite kada je pravo vreme za šišanje

Jedan od najdosadnijih delova kod održavanja šiški je šišanje.

Mnogi stilisti nude besplatno šišanje šiški, pa je možda odlična ideja da o idelnom trenutku za njihovo skraćivanje porazgovarate sa svojim frizerom. Mnoge žene koje dugi niz godina neguju izgled sa šiškama, već poznaju mnoge trikove i kako šiške što jednostavnije dovesti u red.

Kada malo porastu koriste okruglu i malo deblju četku kako bi ih podigle i tako vizualno skratile. Na taj način ćete sigurno kupiti vreme dok ne posetite frizerski salon. Ili ih jednostavno češljajte u stranu i tako unesite malo osveženja u svoj izgled. 

Preuzeto sa portala: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/