Šiške su trenutno jako popularne, no dobro izgledaju samo ako su ošišane u skladu s tipom kose.

Odgovor na pitanje: Da li skratiti šiške?, uvek je - da! Šiške rastu jako brzo, jedina dilema može biti kakve šiške izabrati s obzirom na tip kose. 

Naime, šiške dobro izgledaju sa svakim oblikom i dužinom kose, one čak daju i mladolik izgled, ali neće svakom pristajati iste.

(Prirodna zaštita za kosu od Sunca: Maska koja štiti svaku dlaku!)

Proučili smo šta preporučuju frizeri slavnih, i sa vama delimo najnovije trendove šiški u 2019-oj. Postoji li bolji trenutak za promenu imidža od leta?

Najbolje šiške za kratku kosu

Ted Gibson, frizer mnogih slavnih dama, smatra da kratka kosa i šiške ne moraju nužno biti slične dužine. Njemu se baš dopada kontrast između kratke kose i dugih šiški. Najbolje šiške za kratku kosu upravo su one taman toliko duže da ih možete malo gurnuti na stranu. To će kosi dodati na teksturi, izgledaće življe i bogatije, smatra Gibson. "Duže šiške mogu izgledati jako seksi i moderno na kratkoj kosi", uveren je.

Najbolje šiške za dugu kosu

"Teške šiške koje su poput okvira za lice, gurnute na stranu i prirodno spojene s ostatkom kose najbolje pašu uz dugu kosu", smatra Papanikolas. "Postpuno šišane i na krajevima meke šiške mogu divno ukoviriti i izbalansirati svaki oblik lica".  Joseph Maine smatra da je duga kosa kao stvorena za najrazličitije vrste šiški, od onih ravno rezanih i gustih do onih koje se na sredini šire poput zavesa na obe strane lice. Maine poručuje svakako konsultovanje sa svojim frizerom jer će on bolje znati koji oblik šiški bi istakao ono najlepše na vašem licu.

Najbolje šiške za kovrdžavu kosu 

Trik koji morate imati na umu ako imate kovrdžavu kosu i želite šiške: nikad ih nemojte ošišati prekratko, moraju ostati do tri centimetra duže od onoga koliko želite da budu duge kad se konačno osuše i nakovrdžaju. "Prirodna kosa ošišana za šiške, sama će se dignuti i oživeti lice - najvažnije je paziti da ih ne ošišamo prekratko", upozorava Stenson. 

Najbolje šiške za tanku kosu 

Ako imate tanku kosu, morate se potruditi da izgleda prirodno, kao je uređujete opušteno, bez puno truda. "Pomalo neuredne, bogate i duge šiške dodaće na gustini kose. Svakako morate pronaći dobar proizvod za oblikovanje frizure i podići šiške iz korena da kosa dobije volumen i gustinu", preporučuje Stenson. Pazite kako se i kod koga šišate. "Tanka kosa traži šiške koje počinju od sredine glave, ne iznad čela jer samo tako imaju potrebni volumen", ističe Papanikolas. Razređene, tanke šiške još će dodatno potvrditi utisak da je kosa retka i tanka.

(Frizure sa kojima ćemo zakoračiti u leto)

Najbolje šiške za gustu kosu 

Papanikolas smatra da su ravne, teške šiške kakve nosi Hannah Simone najbolje za gustu kosu. Što gušće šiške, to bolje, pogotovo ako imaš ravnu kosu. Talasasta kosa zahtevaće više pažnje i nege da izgleda uredno s dugim šiškama.

Izvor: 24sata.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/