Nove boje kose pojave se svake jeseni, kao da je propisano zakonom da je to obaveza u ovoj sferi nege i lepote.

Međutim, ove sezone zanimljivo je to što su nijanse boja za kosu počele da dobijaju i nova, drugačija, upečatljivija imena. Imena kojima je teško odoleti. 

Svetski frizeri otkrivaju: Kako da se svako jutro probudite sa fantastičnom kosom

Ovoga leta po američkim i britanskim frizerskim salonima, a onda i po svetu, devojke su tražile boju kapućina, tamnog piva ili espresa, kao da odjednom boja postaje lepša ako nosi naziv po našem omiljenom piću.

Iako se možda čini da se radi samo o novim imenima za stare boje, tu je ipak detalj koji pravi razliku - nijansa koja se suptilno menja.  

1. Svetliji pramenovi uz lice

Stručnjaci objašnjavaju da su svetliji pramenovi kao okvir lica najjednostavniji način da našoj kosi dodamo novu dimenziju, a da je ne menjamo dramatično. Nekoliko nijansi svetliji pramenovi uz lice privlače pogled ka očima, usnama, osmehu. Osim toga, uz njih ćemo zadržati i nešto od leta i u jeseni.

2. Boja šampinjona

U pitanju je boja sa dosta tonova i podtonova, od pepeljaste do krajnje svetle boje šampinjona. Ovo je odlična prelazna nijansa, negde između svetlo smeđe i tamnije blond kose i neke vrsta pepeljasto plave. Idealna je za prirodne plavuše koje su vremenom potamnile i sada žele da zadrže i nešto svojih svetlih pramenova ili za prirodne brinete koje žele polako, a ne naglo preći u red plavuša.

3. Tonovi espresa 

Ova tamna nijansa dodatno će oživeti sa nešto toplijim crvenkastim tonom pa ćemo dobiti efekat tamnog drveta. 

4. Čokolada s cimetom 

Suština je u kontrastu između tople boje divljeg kestena i tamnije podloge. Primamljivo i kad se jede i kada se gleda.

Izvor: miss7.24sata.hr