U poslednje vreme imamo često priliku da te vidimo u serijama - Koje su razlike i u pristupu poslu kada se radi na seriju i filmu? Šta je teže? Šta ti je draže i zašto?

Ne mogu da kažem da se film nekako ugasio, ali serija je sada opšti, svetski trend. Razlika postoji samo u jednoj stvari: u vremenu snimanja. Pogotovo sada kada serije imaju tendenciju ka hiperprodukciji - velikom broju sezona. Što podrazumeva da je rad na seriji brži, dinamičniji. Nekada kada bi se radila serija od 12 epizoda, samo snimanje bi više izgledalo filmski. Imaš više vremena, ne samo da se pripremiš, već da radiš na samom liku sa rediteljem konkreto na setu. 

Ne mogu da kažem šta mi je draže, volim i jedno i drugo. To su stvari koje pomalo nameću trendovi, televizija. Sada su serije više zastupljene na televiziji, pa donose veću popularnost nego sam film.

Može biti i da je to zbog toga što nemamo toliko bioskopa.  Svakako je veliko zadovoljstvo i izazov raditi i jedno i drugo.

Na kojim tebi važnim projektima trenutno radiš i čemu se raduješ u budućnosti?

Trenutno je zboog globalne situacije sa pandemijom dosta toga otkazano i pomereno. Radim na interesantanom projektu. Nastupala sam na arheološkom nalazištu u Lepenskom viru sa kompozicijom koja je napisana za violinu, orkestar i naratora. 

„Mesečeva kći”, Aleksandra Saleta Sedlara i to je nešto što je aktuleno tokom leta. Bilo je zaista magično i nadam se da će tim putem i nastaviti da se realizuje. Ne volim da pričam o predstojećim projektima, jer uvek nešto radim - bilo da je u pitanju snimanje ili pozorište. Ovaj posao je jako specifičan i nikada ne znate šta možete da radite sutra. 

U kakvim ostvarenjima bi volela sebe da vidiš kroz deset godina?

Ovo pitanje mi često postavljaju, ponekad doživljavam to kao da sam firma, pa posedujem plan i program, što nikako nije slučaj.  Volim da napredujem, baš kao i svi. Međutim, volim da radim različite stvari. Volela bih da vidim sebe u jednom ozbiljnom evropskom filmu, kao i u jednoj ozbiljnoj evropskoj seriji. To bi bilo ostvarenje nekog mog sna.

U glumačkom poslu važnost fizičkog izgleda nešto je od čega se ne može pobeći - Da li se nekada bila nesigurna zbog istog i koliko ga ti smatraš važnim?

Važnost fizičkog izgleda zaista je nešto od čega se ne može pobeći. U ovom poslu fizički izgled je jako važan, jer on određuje ono što ćeš igrati. A, tvoja duša neretko nema veze sa tvojim izgledom. Kada te biraju filmski reditelji, pa i pozorišni, biraju te uglavnom na osnovu fizičkog izgleda.

Naravno, postoje oni koji imaju malo razvijeniju maštu i podrazumevaju da glumac može da se transformiše za određenu ulogu. U pozorištu je to mnogo lakše, jer scena ima drugačije zakonitosti. Na filmu je to dosta teško. Ponekad je upravo nesigurnost možda i razlog zbog koga se ljudi bave glumom, jer se bolje osećaju u ulozi nekog drugog.  To je jako dobro pitanje, moraću da razmislim, pa da ti odgovorim u sledećem intervjuu.

Da li se u dobar fizički izgled ulaže i mnogo truda da bi se negovao i unapredio? Šta ti činiš po ovim pitanjima?

Naravno da se ulaže. Što si stariji ulaganja su veća. Mora da se vežba, hrana je naravno izuzetno važna. Sve što tebe čini vitalnim, zdravim i fizički spremnim. Kada kažem fizički, mislim i mentalno spremnim da budeš spreman da izdržiš određene izazove. To mogu biti sati i sati, meseci snimanja, po 12 sati dnevno. To je jedan ozbiljan maraton i nije za svakoga. Moraš da budeš pripremljen, da vodiš računa o sebi, da se neguješ. U pozorištu je sve dozvoljeno. Ne postoji krupan plan u pozorištu, postoji prvi red, a na filmu se sve vidi. Zato je važno držiš do sebe i vodiš računa o svom fizičkom izgledu baš zbog toga.

Sada je već opšte poznato da je kada je fizički izgled u pitanju, kosa je tvoj zaštitni znak. Koliko je smatraš važnom za izgled i lepotu žene?

Kosa je meni uvek bila vrlo bitna, verovatno sam zato i igrala glavu ulogu u predstavi „Kosa“ i tada mi je baš prilično porasla, pa sam se često šalila kako ću da je ošišam, jer ne mogu više da izdržim. Kosa je uvek negde bila simbol snage, ženstvenosti, zdravlja – mislim da je za svaku ženu jako važna. Isto tako sam i svesna da je sa godinama malo degutantno imati predugu kosu, pa se trudim da ispratim to što osećam, šta mi odgovara u ovom trenutku. Mislim da je za kosu najvažnije da je negovana, nevezano za to koje je dužine, te da je sastavni deo tebe i tvog lika. 

Ja nisam neko ko voli preterano da eksperimetiše. Kada radim transformacije, to je uglavnom za uloge koje sam igrala. Generalno, smatram da je kosa svojevrsna snaga koja krasi ženu. 

Uvek si imala dugu kosu, da li bi se usudila da je ošišaš i zašto?

Ošišala bih svoju kosu, za ulogu naravno. Ne znam doduše koliko drastično, morala bih o tome da razmislim. Ako je uloga zaista dobra, to bih učinila, ali ne verujem da bih se osećala dobro. Drastično kratka već recimo nije moja šolja čaja, da se tako izrazim.  

Imaš li neki posban tretman u kome uživaš kada je nega kose u pitanju?

Uvek se trudim da kosu održavam čistom i da imam svoje adekvatno pakovanje (masku) koja kao i regenerator - (u pitanju su Panete proizvodi) koji odgovaraju mojoj kosi i čine je lepom, zdravom i negovanom.  Meni lično najvažnija je maska, koja kada par minuta odstoji na kosi, čini je spremnom za akciju!

Da li si primetila da neke stvari koje radiš tokom nege kose, više od drugih pomažu da ona izgleda zdravije?

Jako je važan šampon, pored regeneratora i maske. Dolazimo do toga da je sve važno, ali i jeste. Kada otkriješ proizvod koji odgovara tvojoj kosi sve je mnogo lakše. Postoje neke male cake koje kosu čine negovanom, a ne podrazumevaju određene proizvode - poput toga da se isplete kika pred spavanje, da se kosa ne bi mrsila i lomila, redovno češljanje i pranje kose na određene vremenske razmake.

Balzam ili maska za kosu? Koji je tvoj izbor i zašto?

I jedno i drugo, jer jedno bez drugog ne idu. Ja imam kosu koja je hemijski tretirana i njoj je potreban ovakav, poseban vid nege, da bi ona bila zdrava i hidrirana. Uvek treba izabrati preparat u skaldu sa tvojom vrstom kose. Pantene ima veliki broj linija i svaka je namenjena određenom tipu kose. Svako može da pronađe odgovarajuću.

Šta je najbolja stvar koju možemo učiniti za našu kosu?

Da je povremeno ošišamo. Smatram da je to jako važno, da joj na taj način možemo udahnuti novi život. Da je osvežimo vizualno na ovaj način, a i žena se sa ovom vrstom osveženja oseća i psihički bolje. Međutim, pravi izbor, pravog šampona najvažnija je stvar. Veovali ili ne. Moj izbor je definitivno Pantene.

Na koji bi način trebalo da vodimo računa o našoj kosi tokom leta?

Pored balzama i maski, koristim i Pantene Repair&Protect ulje koje se utrljava u kosu. To je moja redovna nega leti, kao i redovno pranje kose. Ukoliko možemo, poželjno je da je ne tretiramo previše leti – farabanjem na primer. Takođe, hidratacija je u ovom periodu ekstremno važna – balzam i maska. Ja se ponekad šalim i kažem da toliko balzama koristim, da ću se čitava pretvoriti  u blazam. Međutim, ukoliko nađete pravi preparat za sebe, rešili ste zaista većinu posla po pitanju najbolje nege koja vašu kosu čini besprekornom.