Život savremene žene je dinamičan, i to više nije tajna. Tokom dana potrebno je obaviti brojne obaveze, dok je važno i ostaviti dovoljno vremena za lepotu i negu. Da li ste od onih žena koje ne mogu da napuste kuću, a da kosu nisu stilizovale nekim od toplih uređaja? Ili od onih koje kosu peru svaki drugi dan? I provode previše vremena na suncu? Naime, svi ovi faktori, pored dinamičnog ritma života, dovode do suve kose. Kako su oni mnogobrojni, tako se gotovo svaka od nas sa problemom suve kose ili suvih krajeva susreće u nekom trenutku svog života.

Ma koliko puta da smo savladali jednačinu hidratanti šampon + balzam i regenerator za omekšavanje = negovana kosa, čini se da promene ne dolaze preko noći, kao i da je u moru ponude zapravo vrlo teško pronaći preparate koji ‘’stvarno rade’’.

Predstavljamo vam 5 maski sa kojima ne možete pogrešiti.

1. Aesop Rose Hair & Scalp Moisturising Masque

Ova hidrantna maska ima teksturu poput svilenkaste kreme, a posebno je namenjena tretiranoj, izrazito suvoj i krtoj kosi. 

5 najboljih maski za suvu i oštećenu kosu

2. 22|11 COSMETICS Hair & Scalp Mask Rosemary and Lemon Extract 

Univerzalni, intenzivni hidratantni tretman koji se sastoji iz limunovog ulja, ruzmarina, svile i proteina pšenice čini vašu sjajnom i mekanom, dok smiruje kožu glave. Idealan je i za ispucale krajeve.

5 najboljih maski za suvu i oštećenu kosu

3. Shea Butter Richly Replenishing Hair Mask 

Maska obogaćena Community Trade shea puterom iz Gane, ručno je pravljena od strane žena koje su ga koristile da duboko nahrane suvu kosu, generacijama u nazad. 

5 najboljih maski za suvu i oštećenu kosu

4. Amika: The Kure Intense Repair Mask

Intenzivni tretman za obnavljanje i oporavak oštećene i hemijski tretirane kose. Revitalizuje i jača kosu, čini je mekom, glatkom i lakom za raščešljavanje.

5. Phytokeratine Repairing Care Mask 

Aktivni sastojci: botanički keratin i dve hijaluronske kiseline vraćaju sjaj, elastičnost i čvrstinu i najoštećenijoj kosi.

5 najboljih maski za suvu i oštećenu kosu