Kosu često gledao kao poseban i lični deo nas na kom teško pravimo promene. Ali da li ikada dobijete želju za totalnim izlaskom iz komfor zone kada je kosa u pitanju? Ili barem zgrabite makaze i isečete svu kosu samo da biste vidili kako vam stoji?

Stvarni čin šišanja kose i gledanja pramenova kako padaju na zemlju može biti katarzičan... osvežavajući... transformativni. 

I pored želje mnogih žena za oblikovanje sve uglađenije frizure, "I woke up like this" i buntovničke teksture preuzimaju ovu sezonu jer instant podmlađuju izgled.

Ukoliko vam je potrebno malo šik i retro promene, frizure u vajb buntovnika su neiscrpan izvor inspiracije neposlušnih pramenova koji čine da se osećate divlje i samouverenije.

U nastavku pogledajte neke od omiljenih načina za postizanje buntovničke i divlje frizure ove jeseni.

1. Stepenaste šiške

Sviđa nam se koliko su ove šiške nesavršene - duže u sredini, a krase ih stepenasto ošišani pramenovi. Čak i ako na ostatku kose zadržite prilično uredan izgled, i dalje ćete izgledati prilično šik i buntovno. Iako popularne mikro šiške podrazumevaju održavanje, imaju moć podmlađivanja svakog lica. 

2. Vučji rez

Frizura vučji rez izgleda jednako divlje koliko i zvuči. Ovom frizurom otkrili smo nove granice "neuredne" kose, a idealna je za sve one koji žele trendy frizuru ove sezone.
Stepenaste šiške i slojevi i slojevi pramenova su slikovito predstavljaju slobodu u vidu frizure koja će vas vratiti u mlađe doba.

3. Čupavost je trendy

Slojevi čine razliku. Svako ko je probao Rachel frizuru iz '90-ih znaće da im je potrebna pomoć dobrog stiliste da bi je popravio. A ako zaista želite da isprobate ultra čupavu frizuru, dodajte joj nekoliko neobaveznih talasa i volumen pri korenu.

4. Stepenasta i kovrdžava

Ovaj slojeviti oblik frizure na prvom mestu slavi prirodnu teksturu. Volimo različite primere kovrdži u okviru ove "nejednako" ošišane frizure. Prozračne, kovrdžave šiške daju pravi "otkačeni" look iako su standardne dužine.

5. Pixie sa dužinom

Ništa više ne "vrišti" mladost 90-ih godina od pixie frizure sa dužim pramenovima. Svedski frizeri opsednuti su ovom slatkom teksturom pixie. Smelo je, ali izgleda odlično.

6. Pink Farrah

Filmovi Farrah Fawcett iz 70-ih postali su leglo inspiracije za bujnu kosu punu volumena.
Iako zahteva dosta slojeva, blistava farba u neočekivanoj nijansi čini je efektnijom i jednom u nizu "buntovničkih" frizura koje će učiniti da izgledate nekoliko godina mlađe.

7. Tanke šiške sa nežnim rezom

Tanke šiške daju isprekidanu teksturu i savršeno uokviruje lice, a razbarušeni pramenovi mogu se naglasiti stilizovanjem.
Volimo ovu završnicu polu-vlažnog izgleda, a sličan efekat možete postići sa malo voska za kosu.

8. Slobodni francuski šik

Francuski bob je klasik od kog ne bežimo, ali ukoliko ste raspoloženi za malo neobaveznu frizuru onda treba da se prepustite nonšalantnim krajevima i tršavoj teksturi poput cool Francuskinja.

9. Kovrdžava pixie sa dužinom

Vrlo interesantan izbor za one hrabrije jeste i poptuno kovrdžava pixie frizura sa dužinom. Prilično smo sigurni da kovrdžava tekstura podiže buntovnički izgled na sledeći nivo.

10. Čupavi bob

Bob je obično standardne dužine do linija vilice i sa vrlo malo dodatnih slojeva. Ipak, mnoge dame su se osmelile i razbile tradicionalni oblik boba čupavim i istaknutim pramenovima.

11. Čupave loke

Stanjivanje kose loknama pomaže da skinu težinu koja ih je činila vrlo teškim za oblikovanje. Upravo tim potezom imaju cilj da zablistaju i naglase svoju tršavu teksturu. Zamolite svog frizera da vas oslobodi teških krajeva i stepenastim krajevima osveži vašu kosu.