Dior kao brend, predstavlja izvor neiscrpne inspiracije i očaravajućeg nasleđa. Kao i ostali pre njega, Francis Kurkdjian duboko uranja u dušu Diora.

Za njega je J'adore od esencijalnog značaja, prilika da na sebi svojstven način ostavi neizbrisiv trag. To je samo uvod, predstavljanje novog, senzualnog, obnovljenjog mirisa koji je on vešto stvarao uz puno poniznosti i hrabrost, odlučno vođen rečima Christian Diora: ‘’Poštuj tradiciju i budi hrabar i odvažan’’.

J'adore je doveo do jedinstvenog susreta, parfmeriste, slavnog zbog svojih fantastičnih kreacija, i poznatog mirisa, najvećeg klasika svoga vremena. Umetnik je odabrao je da uroni do samog srca cvetnog J’adore buketa, neverovatno složene esencije. Kao zlato koje se topi kako bi zadržalo samo svoje najčistije cestice, uspeo je da posebno rafiniran način, koji predstavllja njegov zaštitni znak, izdvoji cvetnu esenciju u svoj punoći mirisa. Tako da J'adore l’Or postaje Or de J'adore u potpunom značenju te reči.

Od J’adore l’Or do l’Or de J’adore

Francis Kurkdjian donosi sasvim novi doživljaj J'adore-a, tragajući za najčistijim izrazom sa samo jednim ciljem - da zadrži njegovu suštinsku esenciju. Zato se okreće originalnoj, legendarnoj cvetnoj kompoziciji, gde se različite vrste cveća mešaju jedne sa drugim, i ni jedan cvet se posebno ne ističe.

Proučavajući taj balans došao je do magičnog, apstraktnog cvetnog izraza, zaključujući da za J'adore nije bitan miris svakog cveta ponaosob, već pravi doživljaj jedinstvenog, simboličnog i simbiotičkog cveta. Taj idealni cvet koji ne postoji, predstavlja sam duh Diora
Inspirisan tom mirisnom misterijom, odlučio je da reinterpretacijom već poznatog mirisa naruši njegovu proporciju i tako zasija novim sjajem u svoj svojoj lepoti.

Naime, buket je osvežen i obogaćen obilatim količinama novog cveća. Upotpunjen i izuzetno naglašen miris jasmina i ruže podstaknut je razigranom kompozicijom đurđevka i ljubičice. Formula je sada još postojanija, a tekstura mirisa liči na teksturu tečnog zlata.

F607 J'ADORE RENO L'OR 23 P14F LÔÇÖor Fleurs.jpg
Foto: Dior 

Tračak zlata u amfori

Sve obline legendarne J’adore amfora bočice, sadrži i nova kompozicija Francis Kurkdjian-a. Kultna bočica je za L’Or de J'adore, ponovo osmišljena i ukrašena dragocenim materijalima. Svojom valovitom, zlatnom strukturom održava svu toplinu mirisa. Još luksuznija amfora, bočica l’Or de J’adore je dizajnirana kao umetničko delo koje svako želi da poseduje, a njen pokolopac, ukrašen plemenitim materijalima, postaje pravi talisman.