Ukoliko i vi spadate u grupu žena koje redovno koriste toplotu za stilizovanje kose, ali još uvek nemate poverenja u proizvode za zaštitu od toplote, onda treba da pogledate video u nastavku.

Opšte je poznato da peglanje kose, kao i bilo koji drugi vid tretiranja toplotnim uređajem višestruko šteti kosi. Tim frizera otkrio je koliko je važno da se koristi toplotna zaštita na kosi, a razlika koju čini je neverovatna.

Ključno pitanje koje se postavlja jeste da li su ovi proizvodi vredni vašeg novca?

Brzi eksperiment frizera, koji su uradili test kako bi dokazali kakvu razliku ima sprej za zaštitu od toplote, našli su siguran način da vam dokažu zašto je važno da se proizvod nađe na vašoj polici.

Podelili su snimak na društvenoj mreži TikTok na kome se vidi komad papira, čija je polovina isprskana sprejom za zaštitu od toplote, a druga polovina bez zaštite.

Nakon prelaska pegle za kosu preko papira, polovina bez toplotne zaštite je izgorela do tamno braon boje, dok je zaštićena polovina još uvek bila bele boje.

Kako deluje zaštita od toplote na kosu TikTok/hqhorsley

Kako proizvodi za zaštitu od toplote funkcionišu?

Ovi proizvodi funkcionišu tako što stvaraju zaštitnu barijeru, na taj način zaglade vlas i ne dozvoljavaju da toplota prodre do središnjeg dela dlake.

Keratin u kosi počinje da se oštećuje na 160 stepeni celzijusa, što je kod većine aparata za stilizovanje najniža temperatura. Pri toj temperaturi vaša kosa se sa svakim dodirom toplote blago oštećuje, postaje suvlja i sklonija pucanju.

Zato bi za one koji redovno koriste toplotu na kosi bilo obavezno da u svoju rutinu uvrste i ovaj korak. Pored toga što će zaštititi kosu, ovi sprejevi će stilizovanje učiniti lakšim, dlaku sjajnijom i lokne postojanijim.

Sprejevei za zaštitu od toplote osim što šite kosu od toplote, dlaku čine sjajnijom
Profimedia