Skandinavke važe za pravu inspiraciju kada je reč o modi, ali isto tako želimo da znamo sve o njihovim beauty tajnama. U poslednje vreme na skandinavskim cool devojkama na Instagramu sve češće viđamo tzv. "skandi bob".

Bob već godinama ne silazi s trona najpopularnijih frizura, a ova nordijska verzija takođe ne zahteva puno truda i laska svakom obliku lica. Šiša se tačno ispod linije čeljusti, što ga čini idealnim izborom za sve one koji žele malo duži bob.

Uokviruje lice i ističe ga, a tajna zapravo leži u preokrenutom razdeljku koji daje volumen i drugačiji štih celoj frizuri.

"Ovaj stil je vrlo lak za održavanje i podnošljiv je na vrućinama jer nema potrebe za preoblikovanjem zahvaljujući jedinstvenom preokrenutom razdeljku. Preklop na razdeljku je vrlo istaknut, ali takođe daje utisak da je potpuno prirodan. Prilikom oblikovanja ovog izgleda ključno je dodati volumen korenu i podići kosu.

Koristeći veliku četku za feniranje, podignite kosu tokom sušenja i pokretima podignite kosu, a zatim zatvorite folikule, podstičući sjaj. Kada sušite preokretni deo, usmerite fen na suprotnu stranu i to će podstaknuti više 'swooshing' pokreta kada se stilizuje na svoje mjesto", objasnila je celebrity frizerka Tina Farey za Glamour.

Ova frizura nije rezervirana samo za Skandinavke, a do sada smo imali priliku da je vidimo na slavnim damama poput Zendaye i Diane Kruger.

Iako se radi o bobu, kosu možete skupiti u zalizanu punđu, što je posebno korisno tokom vrućih letnih mjeseci.

Frizeri tvrde da se radi o jednoj od najlaskavijih verzija boba, posebno za one s uskim licem budući da stvara iluziju širine.