KREIRAJTE NAJPOPULARNIJU CHANEL FRIZURU: Potrebno vam je 5-10 minuta, a efekat je neverovatno chic!

Mašna u kosi i razdeljak sa strane - evo kako da kreirate kultnu frizuru sa poslednje Chanel revije u Parizu.

Profimedia

Da, crni ajlajner je bio glavni, ali da li ste videli mašne u kose koje su modeli nosili na reviji Chanel Metiers d’Art 2021. u Parizu u utorak? Za zaista sređenu frizuru u u sezoni zabava i praznika razmislite o ovoj ultra stylish i girly.

Umećem frizera Damiena Boissinota i njegovog tima, crne trake su bile pričvršćene za bočne pramenove modela preko male i skrivene pletenice. Čak i samo pominjanje „mašne za kosu“ dočarava efekat perfektno stilizovane kose, dok su njihove trake, u klasičnom francuskom stilu, ostavljene da padaju preko lica zajedno sa nekoliko nežnih talasastih pramenova.

Profimedia 

Cilj ove frizure nije da izgleda previše uredno i uglađeno, već da kosom vladaju rastresiti pramenovi koje barem malo obuzdava mašna u kosi. S toga je frizura idealna za svečane večere i izlaske, naročito tokom praznika.

Profimedia 

Za postizanje ove frizure nije vam potrebno frizersko umeće niti poseban alat, već samo 10 minuta vremena. Prvo namestite razdeljak tamo gde vam najbolje stoji - sa strane ili na sredini, te začešljajte manju polovinu kose u suprotnom smeru. Zatim od jednog pramena sa strane napravite pletenicu koju ćete pričvrstiti silikonskom gumicom, a oko nje obavijte masivnu mašnu koja će je uspešno prikriti. Ostatak kose ne ravnajte, već dopustite prirodnoj, talasastoj i razbarušenoj teksturi kose da dođe do izražaja. Tu mogu da vam pomognu i naši trikovi za postizanje volumena.

Profimedia 

Mašna za kosu je dugo bila glavna beauty komponenta na Chanelovim modnim revijama. Aksesoar koji je prvobitno inspirisan Gabriellom “Coco” Chanel, koja je često stavljala po jednu mašnu u kosu, a tokom godina je bilo i drugih iconic momenata ovog aksesoara na revijama. Jedan od njih je upamćen i danas - bogato ukrašen mašnama visoki rep Claudie Schiffer u jesen/zima 1995. godine, a nakon toga i half-up rep Penelope Cruz za sezonu jesen/zima 2019.

Profimedia