KREIRAJTE SAME WET LOOK HAIR: Letnja frizura koja je osvojila trendesterke od Belle Hadid do Kate Moss

Wet hair frizura za leto 2022

Profimedia

Wet hair look jedna je od najpopularnijih frizura koju možete nositi ovog leta, a obožavaju je sve slavne dame poput od Belle Hadid, Kate Moss, Kendall Jenner, Megan Fox i Kim Kardashian. Dobar wet look ostavlja utisak kao da smo tek došle s plaže, što ovu frizuru čini posebnom, kaže frizer Nick Arroyo za Byrdie.

Wet hair podiže svaki look i outfit na novi nivo, a pored toga sjajna stvar je to što stilizovani wet look traje celo veče i izgleda besprekorno, pa nas tako i ne čudi da ga mnoge slavne žene biraju za pojavljivanje na crvenim tepisima.

Ovu frizuru možete napraviti i sami kod kuće ukoliko sledite sledeće korake:

Treba li wet look da bude mokar?

Kad operete kosu, prosušite je peškriom (tapkajte, ne trljajte) dok ne bude 60% suva, a zatim je pročešljajte češljem sa širokim zupcima. Kosa treba da bude vlažna, ali ne i zaista mokra za wet look.

Profimedia 

Oblikovanje

Pomišajte gel i kremu za kosu.

"Ako koristite samo gel, kosa će biti tvrda, a ako koristite samo kremu, izgledaće masno. Ali kombinacija ova dva proizvoda dobro funkcioniše", objašnjava frizer Nunzio Saviano.

Koliko proizvoda treba koristiti?

"Za tanku kosu počnite s veličinom kovanice od 1 dinara, za gušću kosu koristite nešto veću količinu, a zavisi i o samoj teksturi. Kosa treba biti prekrivena, ali ne i slepljena", kaže Saviano.

Profimedia 

Poštujte prirodnu teksturu

Bez obzira je li vam kosa prirodno ravna ili kovrdžava, poštujte tu teksturu i naglasite je koristeći serume za ravnu ili kreme za kovrdžavu kosu i nanesite je na vrhove.

Profimedia 

Kako se nosi wet hair?

Možete je zalizati unazad uz pomoć gustog češlja za sjajniji, dramatičniji utisak, a za ležerniji look prstima protresite kosu od sredine dužine prema vrhovima.

Profimedia