S obzirom na to da nam se tropske vrućine polako, ali sigurno približavaju, vreme je da razmislimo koje sve frizure olakšavaju podnošene nesnosnih vrućina, a da u isto vreme izgledaju chic i trendy.

Ipak, naravno da želimo da izbegnemo stilizovanje kose kada je toplo vreme, te smo pronašli rešenja koja ćete postići za svega par minuta ili ćete se potpuno lišiti te obaveze sa frizurom poput pletenica.

Ukoliko tokom leta nikada do sada niste isprobali afro frizuru, profesionalni frizeri nas pozivaju na to, a kao glavnu prednost navode slobodno vreme koje smo ranije trošili na stilizovanje kose.

Punđa

Idealna je za svečanija dešavanja, venčanja, i slične prilike, kada vam je potreban dašak glamura, međutim, dobar je izbor i za poslovne varijante, pogotovo ako je kodeks oblačenja strog.

Bob frizura sa talasima

Ovo je frizura koju biste danju mogli da izbegnete, jer vam je cilj da kosu sklonite sa vrata, ali je idealan izbot za veče, kada se temperatura malo spusti, jer su blagi retro talasi sinonim jednostavnosti, prefinjenosti i ženstvenosti.

Pletenice

Možda će biti potrebno da u proseku 3 do 5 h sedite u frizerskoj fotelji, ali verujte stručnjacima - vredi. Osim što ćete se spasiti vrućine, zaboravićete na to da ste nekada kosu morali da stilizujete svakoga dana. Pre pletenja, bilo da ih radite sami ili se prepuštate rukama profesionalca, potrebno je pojačati negu kako bi vaša kosa bila u najboljem stanju kada skinete pletenice.