Cool devojke biraju ovu boju kose za jesen 2024: Povratak još jedne nostalgične nijanse koju smo voleli 90-ih

Boja kose cherry cola je u osnovi čokoladno smeđa sa dubokim, crvenkasto-bordo tonovima.

Jimmy Choo via BestImage / Bestimage / Profimedia

Nije iznenađenje što se boja kose cherry cola označava kao nijansa koju treba pratiti za sezonu jesen/zima 2024. Na kraju krajeva, ona kombinuje dva već proverena trenda među bojama kose za jesen. Prvi je nijansa inspirisana jednim od naših omiljenih pića (mocha kafom). Drugi trend nudi svež pristup crvenoj ili bakarnoj boji kose – pravi znalci već odobravaju ovaj stil budući da se pomenute nijanse pominju među jesenjim trendovima kose poslednjih nekoliko godina. Njihovim miksom, uvodi se novi termin (barem u svetu kose), a reč je o cherry cola nijansi.

Slično kao nedavna fascinacija TikToka za cherry cola usnama, lako je videti zašto je ovaj trend ponovo osvojio svet lepote. Kako cherry cola trend nastavlja da dominira društvenim mrežama, možda se pitate kako da postignete i održite ovu vibrantnu nijansu na svojoj kosi.

Šta je cherry cola boja kose?

Cherry cola je zaista precizan opis ove nijanse kose. Popularno gazirano piće generalno ima dosta topline u sebi, a jedna njena varijanta u sebi nosi i crvenkasto-ljubičaste tonove. Ova nijansa kombinuje bogate smeđe i vibrantne crvene tonove. Najkraće rečeno, baza ove boje je braon, koja se u zavisnosti od vašeg stila pojačava toplim bordo nijansama.

Zašto nositi cherry cola boju kose?

Ova boja je prvi put postala popularna 90-ih godina i sada se vraća, kao i svi sjajni nostalgični trendovi iz ove dekade. Pinterest je zabeležio porast od 920% u pretragama za „crvena kosa “ i skok od 520% u pretragama za „cherry cola crvena“ u svom izveštaju o trendovima za jesen 2024. Pored toga, vodeći frizeri su predvideli njenu popularnost ranije ove godine:„Videćemo mnogo crvenih nijansi koje će ostaviti jak utisak – pomislite na Dua Lipu,“ primetio je poznati frizer i kreativni direktor Color Wow-a, Dom Seeley.

Koji tonovi kože najbolje odgovaraju boji kose cherry cola?

Topli i hladni podtonovi cherry cola boje čine je pogodnom za većinu tonova kože. Na tamnijim tonovima kože, stvara dramatičan kontrast. Ipak, ova nijansa je očaravajuća opcija za svakoga ko traži šarmantnu kombinaciju crvenih i smeđih tonova.

Kako postići nijansu kose cherry cola?

Boja cherry colapredivno naglašava prirodnu smeđu kosu, ali je takođe prilagodljiva za one koji žele drastičnu promenu. Ova bordo nijansa se lako „prima“ na tamnu prirodnu kosu bez upotrebe izbeljivača. Međutim, ako već imate farbanu kosu, obično je neophodno koristiti ga kako bi se podigla postojana boja pre nanošenja cherry cola nijanse. Važno je napomenuti da blanš uvek izaziva oštećenje, ali profesionalni kolorista može raditi s vama kako bi očuvao izgled i zdravlje vaše kose.

U nastavku smo izdvojili nekoliko naših omiljenih načina kako da nosite ovu trendi nijansu za jesen 2024!