Ako na Instagramu ili TikToku pratite beauty sadržaj, velike su šanse da ste dosad naleteli na novu hit frizuru - airy bob. Kako joj samo ime kaže, radi se o frizuri koja izgleda kao da je ispunjena vazduhom između svake vlasi, što će vas zaintrigirati ako vas muči tanka kosa. Osim toga, pažnju privlači i svojim retro izgledom budući da podseća na frizure koje su nosile žene u 60-ima, ali s nešto modernijim naglascima.

Kosa je ošišana na klasičan bob, ali je ceo fokus na volumenu, odnosno na tome da kosu možete prebacivati s jedne strane na drugu, a da i dalje izgleda lepršavo. Idealna je ako imate tanku kosu. Frizeri savetuju da pri oblikovanju koristite dosta pene za kosu, a za impresivan volumen koristite viklere ili luksuzne stajlere.

Ako želite airy bob na gustoj kosi, moraćete je malo stanjiti. Na taj način će kosa dobiti prirodan volumen, pa nećete gubiti puno vremena na stilizovanje.

Kod feniranja vam je potrebna samo velika četka i ceo proces biće gotov za manje od 10 minuta. Savet frizera je da prilikom sušenja, pramenove sušite u suprotnim smerovima kako biste dobili željeni volumen. Ako imate prirodno ravnu kosu, samo je prosušite fenom i ona će sama padati kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona.

 Izvor: ELLE /T.Đ.