Uspešne dame iz IT sveta, mode, filma i drugih oblasti su odlučile za portal My Dommaine da podele svoju intimu, odnosno da nam otkriju šta je to što one rade u večernjim satima. Šta ih relaksira, čini srećnim, ispunjenim i puni im baterije za naredni radni dan. 

Arianna Huffington, glavna urednica u AOL Huffington Post Media Group

Za sebe kaže da je o važnosti dobrog sna naučila na teži način. Naime, glavna urednica Huffington Post Media Group se ranije toliko iscrpljivala da je jednom i pala u nesvest.

"Udarila sam glavom o sto, slomila bradu i išla na ušivanje. Posle toga sam shvatila da je svakom čoveku neophodno osam sati dobrog sna." - objašnjava Arianna koja dodaje da je jako bitno da vaša spavaća soba bude mala oaza mira.

"Ne držite u sobi televizor, niti druge gedžete koji će vas ometati. Najbolje je da pre spavanja pročitate par stranica knjige." 

foto: ariannahuff/Instagram

Jaime King, model i glumica

Ova lepa i uspešna glumica savetuje sve žene da pre spavanja posvete neko vreme sebi, odnosno nezi lica. Nakon što stavi decu na spavanje King savetuje da uradite sledeće:

"Obavezno se umijte pre spavanja, čak iako vam nije do toga. Ne budite lenje. Nije bitno šta ste pre toga radile, samo se umijte. Neka vam to pređe u naviku i videćete ubrzo kako će vaša koža ujutru izgledati bolje."

foto: jaime_king/Instagram

Gwyneth Paltrow

Sigurno se pitate kako neko ko ima uspešnu filmsku karijeru, vodi lifestyle magazin Goop, sarađuje sa Tracy Anderson i ima još bezbroj drugih poslovnih angažmana, izgleda tako sveže i mladalački. Odgovor je u tome što Gwineth ima svoj večernji ritual koji se trudi da nikada ne preskače.

"Svako veče pravim sebi slanu kupku. To mi pomaže da se opustim i zaboravim na svakodnevni stres." 

foto: gwynethpaltrow/Instagram

Sheryl Sandberg, Facebook

Sherly ističe koliko je važno da se posvetite najbližima. U početku je kaže osećala grižu savesti jer odlazi sa posla dok je još uvek dan napolju. 
"Svaki dan dolazim kući sa posla oko 18h i spremam večeru deci. To je vreme koje je rezervisano samo za nas. Kad dođem kući ipak moram da budem na netu i da proverim poslovne mejlove, ali obavezno isključim telefon pre nego što legnem na spavanje, svesna koliko je san zapravo bitan."
Blake, Jenn, Gwyneth: Noćna nega uspešnih žena
foto: sherylsandberg/Instagram

Hannah Bronfman, osnivač HBFit, DJ, i model

Poput Sheryl i Hannah obožava da kuva.

"Svaki put kada nemam neke obaveze uveče, ja kuvam. Obožavam da na velikom tanjiru lepo serviram hranu. To me opušta i mogu reći da je neka vrsta beauty tretmana."

foto: hannahbronfman/Instagram

Vera Wang, Fashion Designer

Vera je jedna od najuticajnijih i najuspešnijih modnih dizajnerki sadašnjice. Sigurno se pitate koja je njena noćna rutina koja joj pomaže da ostane u top formi.

"Moja spavaća soba je moja oaza mira. Tu me niko ne dira, tu se osećam sigurno i opušteno i tu dobijam inspiraciju za skoro sve svoje kreacije. Mislim da je važno da svaki čovek neko vreme izdvoji samo za sebe, bude sam i jednostavno sredi svoje misli."

foto: verawanggang/ Instagram

Blake Lively

Svi ćete se složiti da ova holivudska glumica izgleda kao da je izašla iz neke knjige o vilama i vilenjacima. Slatka i lepršava Blake kaže da je za to zaslužna čokolada.

"Baš kao što ne mogu da zamislim početak dana bez šolje tople čokolade, tako ne mogu uveče da legnem ako ne pojedem kockicu crne čokolade."

foto: blakelively/Instagram

Mariska Hargitay,  glumica i osnivač Joyful Heart Foundation

Njen dnevni raspored je toliko gust da jedva uspeva da uskladi sve svoje poslovne obaveze sa privatnim životom, ali ono što Mariska svako veče nikako ne propušta je:

"Kada ne snima, ili nemam neke druge poslovne obaveze provodim veče sa decom i suprugom. Obavezno odigramo i neku društvenu igru koja će nas zabaviti i nasmejati."

foto: therealmariskahargitay/Instagram

Lena Dunham, glumica i pisac

Lena izgleda da ni uveče ne može bez pisane reči. Naime, ova mlada i uspešna žena je otkrila za Huffington Post da obavezno pre spavanja čita knjigu.

foto: lenadunham/Instagram

Ellen DeGeneres

Poznata TV voditeljka i glumica Ellen se uveče opušta uz meditaciju.

"Posle napornog dana na poslu volim da meditiram. Osim što me opušta jer ne razmišljam o problemima i dnevnim obavezama, verujem da me meditacija i podmlađuje, oslobađa od hroničnog bola i pomaže da se ujutru probudim sveža i odmorna." 

foto: theellenshow/Instagram

Emma Roberts, glumica

Ova lepa i poznata holivudska glumica kao i mnoge njene koleginice obožava da čita. 

"Mnogo volim da čitam. Mislim da nema boljeg načina da se uveče opustite i snizite tenziju i pripremite za sledeći dan, nego od čitanja dobre knjige."

foto: emmaroberts/Instagram

Jennifer Aniston

Poput drugarice i koleginice Ellen i Jannifer meditira. Holivudska zvezda, praktikuje meditaciju ujutru i obavezno uveče pre nego što legne na spavanje kako bi se opustila i pripremila za kvalitetan san.

"Pre oko godinu dana sam počela da praktikujem transcedentalnu meditaciju. Moram priznati da je to jedna moćna stvar. Potrebno vam je svega dvadeset minuta dnevno i osećaćete se sjajno."

foto: jenniferjaniston/ Instagram 

Priredila: P.M.L.