Hteli to da priznamo ili ne, obrve predstavljaju veoma važan estetski deo lica.

(Jednostavan recept za guste obrve i trepavice)

Dakle, to je razlog zašto smo oduvek tragali za trikovima koji će pospešiti rast gustih i jakih obrva (koje su hit u svetu!). U moru nedovoljno pouzdanih informacija i opšte neinformisanosti, mnogi od nas su pravili velike greške koje nepovoljno deluju po naše obrve.

Zato smo rešili da vam skrenemo pažnju na neke od njih:

Previše čupate obrve sa strane

Kako bi izbegli užasan izgled tzv. spojenih obrva, mnoge žene čupaju ili depiliraju prostor između njihovih obrva. I to rade previše. 

Veliki razmak između očiju čini da vaš nos izgleda veće a oči suviše udaljeno, kaže Malynda Vidliotti, vlasnik Boom Booom Brow bara u Njujorku. Početak vaših obrva bi trebao da počinje u liniji nosa, a ne spošljašnjih ivica vaših nozdrva. 

Pored toga, obratite pažnju i na spoljnju ivicu obrva. Da biste znali gde obrva treba da se završi, zamislite dijagonalnu liniju od ugla nosa do spoljnog ugla oka. Postavite olovku u toj ravni, i tačno ćete vizuelno oceniti. 

Pravite preveliki luk

Preveliki luk menja izgled vašeg lica, te ono dobija ekspresiju iznenađenosti. Zato je važno da pronađete prirodan luk, tako što ćete odrediti najvišu tačku vaših obrva, to je obično oko dve trećine od sredine unutrašnjosti obrve.

Povucite pincentom ispod obrva da stvorite potisak. Ako imate svetlije ovtve, Malynda savetuje da koristite puder za obrve, koje će vam pomoći da kreirate savršen oblik obrva. 

Koristite staru pincetu

Ako dlaka klizi kroz vašu pincetu, vreme je da je zamenite novom. I ne dozvolite im da se zaprljaju u vašem kozmetičkom neseseru. Nakon svake upotrebe očistite ih alkoholom kako biste izbegli razvijanje bakterija. 

Preterano čupanje

Prečesto čupanje obrva, obično na dnevnom nivou praktikuje veliki broj žena, i tako negativno utiču na njihov izgled.

Prema mišljenju stručnjaka, idealno bi bilo čupati obrve jednom u tri sedmice. Na taj način, dlačice koje rastu različitom brzinom imaće dovoljno vremena da porastu, a samim tim će obrve biti ujednačene. 

Zaboravljate vrh

Kada sređuju svoje obrve, žene se uglavnom fokusiraju na predeo ispod samih obrva, zanemarujući vrh. Na delu iznad obrve nikako ne bi trebalo da ostavite dlačice jer će one biti mnogo vidljivije, nego što mislite. 

Preterano korišćenje olovke

Olovka je odlično sredstvo za oblikovanje i definisanje obrva. Ipak, potrebno je malo veštine.

Izaberite olovku koja je za nijansu svetlije od prirodne boje vaših obrva, i prirodnim potezima ih oblikujte. Preterano koriščenje olovke, ili pretamna nijansa mogu izgledati izveštačeno. Zapravo, poenta je da samo osenčite obrve, a ne da nacrtate nove. 

Čupanje voskom kada koristite kreme koje sadrže retinoide

Sigurno ste čuli za retinoide, odnosno anti-age kreme koje poboljšavaju  proizvodnju kolagena i ubrzavaju proces obnavljanja ćelija kože. A da li ste znali da one mogu napraviti pravu štetu na koži, ukoliko obrve depilirate voskom. 

Retinoidi kožu čine ekstra osetljivom i tankom, a čupanje obrva voskom (u ovakvoj situaciji) može biti izrazito bolno te uticati na pojavu iritacije.Ako koristite kreme sa ovim sastojkom, držite se pincete prilikom čupanja obrva.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija