U moru istih, identično konturisanih lica sa obaveznim bronzerom i hajlajterom, Sir John privukao je pažnju stavivši fokus na kožu koja izgleda blistavo i sveže, te ubrzo zaslužio titulu "Kralja blistave kože".

Talentovani šminker svakako nije izmislio ovakav izgled našminkanog lica, ali ga je definitivno popularizovao. A koliko je ova metoda zaista postala popularna govori vam podatak da je tokom Njujorške nedelje mode Sir John jedan od glavnih šminkera na većini revija, a tokom Beyoncine turneje puteje sa njom.

Neka nega kože bude vaš prioritet

Ne znam mogu li istaći ovo dovoljno, ali pokušaću, dakle podvalačim još jednom da je hidratacija kože ekstremno važna. Hidrirana koža lica ne pomaže samo da ona izgleda bolje i bude lepša na dodir, već je vrlo značajna i zbog nanošenja šminke, koja mnogo bolje prijanja na ovakvu kožu. Dakle, hidrirajte, hidrirajte, hidrirajte. Hranite je, priuštite joj razne hranljive i negujuće maske, a pre šminkanja nanosite toner.

Manje je više

Kada želite da postignete prirodan izgled, ali da ipak prikrijete nedostatke, morate da se kontrolište i startujete lagano, zaista lagano, nadograđujući deo po deo. Tako ćete prikriti nedostatke, ali koža će i dalje disati, a to će se videti. Prvo na lice nanesite hidratatno kremu koja kao bazu sadrži vodu u većim količinama, potom nanesite BB kremu koja je lagana i omogućava koži da diše, da biste na kraju nedostatke poput podočnjaka ili bubuljica prekrili korektorom.

Umasirajtajte proizvode za negu

Ne ustručavajte se da utrljate kremu, tečni puder ili BB kremu malo jače u kožu lica, proizvodi će biti postojaniji, a koža će se “razbuditi” i izgledati zdravije i življe.

Blistajte, ali ne sijajte!

Što dalje od centra lica i proizvoda koji na njemu stvaraju sjaj, centralni deo lica uvek bi trebao biti matiran. Te kada se budete direktno fotografisali ili pravili selfi, nećete izgledati kao da sijate. Ipak, malo luminizirajućeg prajmera svakako stavite, ali oko samog ruba lica, izgledaćete blistavo i sveže, ali na potpuno prirodan način.

Čistite SVAKODNEVNO lice

Uvek svojim devojakama kažem da kožu stave na prvo mesto. Uvek, ali uvek pre odlaska na spavanje skinite šminku, bez obzira kolio ste mrtvi umorni ili pripiti, šminku pre spavanja skinite. Najbolje bi bilo da to učinite sa miclearnom vodom ili nekim tonikom za lice. A u vašoj redovnoj nezi neka se nađe mesta i za još jedan ritual, onaj koji se izvodi jednom nedeljno, piling sa maskom na bazi voćnih enzima.

Lepota dolazi iznutra

Sveže ceđeni voćni sokovi, ishrana bogata sirovim namirnicama i 20-minotno vežbanje koje će vas dobro iznojiti jednom dnevno, to su ključne stvari za održavanje vaše lepote i blistave i zdrave kože. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija