Ako niste skloni disciplini pri vežbanju, naročito onom jutarnjem, koje nam svima najteže pada, zahvalite se ovoj digitalnoj eri i prozvođačima pametnih telefona, koji nam sve više olakšavaju život ili makar pomažu u tome.

Vaše je samo da se instalirate neku od ovih (uglavnom besplatnih) aplikacija na telefon, probudite malo ranije, 10 do 15 minuta i uradite svoj jutarnji set vežbi, na kome će vam telo biti zahvalno vrlo brzo, a verovatno ćete nakon par nedelja i sami sebi čestitati na ovoj sjajnoj odluci.

Većina nas ima porblem sa razbuđivanjem, što je jedan od glavnih razloga zbog koga izbegavamo bilo kakav napor kada tek otvorimo oči, zapravo (budimo iskreni) deluje nam nezamislivo.

Ipak, benefiti vežbi na samom startu dana, deluju višestruko na vaš organizam, pozitivno naravno. 

Ove aplikacije tu su da vas poguraju kada vam nestane izgovora, izaberite svoju i učinite svom telu uslugu. Nećete se pokajti.

Rock Clock

Jeste već li čuli za ovu božanstvena malu aplikaciju, koja služi kao alarm na telefonu, ali sa specijalnim efektima? Naša omiljna melodija je ona koja vas budi uz pevušenje “Good Morning Sunshine.” Tu je i mnoštvo drugih fantastičnih karakteristika koje poseduje ova oplikacija: poput  motivišuće video poruke od Dwayna Johnsona!

Skyfit

Ako praktikujete jogu i vaš obavezan jutarnji ritual podrazumeva neke od vežbi za istezanje i odličan start dana, na vašoj "must" listi aplikacija trebala bi se naći ona pod nazivom "Skyfit". Ona vam nudi audio sesije sa trenerom joge, a tu si i oni koji će vam dati savete u vezi trčanja, vožnje kućnog bicikla i eliptičnih vežbi.

Fitocracy

Niste od onih koji ne preskaču treninge i na iste mogu ići sami? Jednostavno potrebna vam je dodatna motivacija, po mogućnosti u vidu partera i onda je sasvim razumljivo da preskačete jutarnje vežbe. Instalirajte "Fitocracy", to je vaš put do željene linije, vaš saveznik u jutarnjim satima i vaš partner. Ova aplikacija nudi vam mogućnost da u nju uvede svoje mere, kilažu tegova koje koristite i još mnogo toga, te vam preporučuje koje vežbe da izvodite, na koji način i uz koliko ponavljanja.

Nike + Training Club 

Ovo je jedna od popularnijih aplikacija za vežbanje, koja je na tržištu prisutna već nekoliko godina. I to su sasvim dovoljni razlozi da baš ona bude vaš favorit kada su u pitanju jutarnje vežbe, jer će vas vrlo brzo razbuditi! Svaka vežba sadrži video prezentaciju, kao i detaljan opis onoga što se izvodi, što je slož ićete se, vrlo bitno kada ste još uvek uspavani.

Headspace

Dobar trening ne podrazumeva uvek znojenje, već i dobru koncentraciju i svakako opuštenost. Ako vas ideja o jutarnjem vežbanju baš nikako ne privlači, a ni sa ovim fantastičnim aplikacijama nismo uspeli da vas ubedimo u to, pokušajte sa praktikovanjem meditacije. Ona vas neće oslobodi suvišnih kilograma, niti vam pomoći da telo održite u formi, a kondiciju na nivou, ali će vas pripremiti za naporan radni dan pred vama. Idelna aplikacija koja vam pomaže da izmeditirate na pravi način, uvodeći vas u svet meditacije na pravi način sa sve uputstvima kako da sedite, dišete, kada da otvorite, kada zatvorite oči, jeste ova pod nazivom "Headspace."

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija