Primetili ste da Instagram i Youtube vrvi od videa gde devojke po čelu i bradi stavljaju narandžastu, zelenu i ljubičastu boju u vidu krema! Ne, to nisu Zulu ratnice, već beauty blogerke koje objašnjavaju make-up trend koji se tiče korekcije lica, koja se izvodi uz pomoć korektivnih krema u boji.

Aleleuja! Tehnika je idealna za one koji imaju problematičnu kožu ili neujednačenu boju lica, a za nju je potrebno malo znanja i adekvatan pribor. Caka je u tome da se suprotne boje koriguju - plavu koriguje narandžasta, crvenu zelena, a ljubičastu žuta. Korišćenje različitih boja korektora je jedan od načina kako lice može da izgleda besprekorno, a make up umetnica Bobbi Brown je jednostavno definisala beauty trikove metode:

"Pre nego što pristupite korekciji lica bojama, izanalizirajte ga. Vidite gde su njegove neravnine, na kojim mestima je koža svetlija, problematičnija. Koju ćete boju koristiti i gde koju ćete staviti zavisi od površine - tako da na čelu se stavljaju intezivnije boje korektivnih krema, dok na bradu idu boje slabijih inteziteta."

Zelenim korektorom na primer, možete neutralisati crvenilo na licu ili upaljenu bubuljicu: "Ako imate sivkast deo oko očiju, pink ili ljubičate nijanse korektora će rešiti problem. Ukoliko imate žućkaste fleke na licu, potreban vam je ljubičasti korektivni proizvod."

Kada završite sa korekcijama, lady Brown predlaže da dodate toplinu licu u vidu bronzera: "Naša koža nije savršena i kad završimo proces korekcije u boji, ne treba da izgledamo lažno. Moja je preporuka da se šminkate na dnevnom svetlu i tehniku nije potrebno da upražnjavate svakodnevno. Upotrebite je onda kada vam je zaita to potrebno, npr. posle neprespavane noći."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/