Iako je ekonomista po struci, radi kao instruktor i terapeut manuelne terapije. Pre petnaest godina završila je obuku za fizioterapeuta-masera u Beogradu. Kasnije se godinama usavršavala u Parizu u japanskom, kineskom, tajlandskom i tibetanskom pristupu manuelne terapije, da bi ih u svojoj veštini integrisala u holistički pristup telu.

U periodu od 2006. do 2014. godine učestvovala je na međunarodnom skupu u Parizu na Salon du bien être. U periodu od 2008. do 2016. godine u saradnji sa ambulantama za fizikalnu medicinu radi kao sportski terapeut sa našim teniserkama, košarkašima, vaterpolistima, fudbalerima i drugim sportistima. Sada je osnivač i predsednik Udruženja Amma i holistika tradicionalne masaže koje će uskoro promovisati besplatnu sertifikovanu online obuku za terapeuta tradicionalne masaže.

1. Prizovite dobru energiju. Idealan način da se to uradi jeste tapšanje, tj. udaranje dlanom o dlan, tako se eleminiše negativan naboj i usredsređuje um. 

2. Za masažu se treba spremiti. Ne ulećite sa vrata, nego se opustite petnaestak minuta pre. U toku tretmana dišite duboko, time ćete poboljšati efekat masaže kako na fizičkom nivou, tako i u oslobađanju emocija. Dva sata pre tretmana ne jedite tešku hranu. Posle unesite dosta tečnosti, najbolje toplog čaja dok kafa nije preporučljiva. Tog dana ne izlažite telo većem fizičkom naporu.

3. Energetski se izbalansirajte. Smestite se u sedeći ili ležeći položaj, levi dlan držite ispod pupka, a desni u predelu grudnog koša (indijski pristup) i dišite polako i duboko. U slučaju da vam je neki deo tela hladan, postavite dlanove na taj deo dok se ne zagreje.

4. Anticelulit tretman traži pomoć sa više strana. Osim same masaže, treba se hraniti dijetalno i pojačati fizičku aktivnost. Preporučljivo je tretmane imati kada je nivo rada hormona smanjen, tj. posle ciklusa. Preporučuje se i limfna drenaža u kombinaciji sa drugim zahvatima masaže koji će poboljšati cirkulaciju i osloboditi zarobljene toksine i zadržanu tečnost.

5. Disanjem otklonite stres. Pre svega važno je da se fokusirate. Um je lutalica ako ga ne udomaćite. Stavite kažiprst između obrva radi bolje koncentracije i dišite. Udahom unosite novu energiju, a izdahom otpuštajte ono što ste potisnuli, a što vas tišti.  

6. Jabukovo sirće može pomoći u redukciji celulita. Ono sadži minerale, kalijum, magnezijum i kalcijum. Pomešajte 1/3 jabukovog sirćeta sa 2/3 vode, možete dodati i malo meda. Tečnost utrljajte na deo tela pogođen celulitom i držite oko 30 minuta. Isperite toplom vodom.

Priredila: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/